Kuningliku pere eksperdi, Richard Fitzwilliamsi sõnul ei meeldi Philipile suured pidustused ja liigne tähelepanu. "Kui ta kolmapäeval 99aastaseks saab, ei erine see ta eelmistest sünnipäevadest, kuigi võib eeldada, et ta kavatseb pidada oma sajandat sünnipäeva," selgitas Fitzwilliams. "See on midagi, mida me kõik väga ootame."

Philip veedab sel aastal sünnipäeva koos kuningannaga lõunatades. Muid plaane allika andmetel paaril selleks päevaks ei ole. Ka prints Charles, kes seljatas märtsikuus koroonaviiruse, tõdes hiljuti, et tal ei õnnestu oma isa karantiini ajal näha. "Ma ei ole oma isa juba pikka aega näinud," rääkis ta, lisades, et tal on siiski õnnestunud läbi Facetime'i rakenduse oma vanematega suhelda."See on küll kohutavalt kurb, aga vähemalt saame nendega aeg-ajalt telefonitsi või muul viisil suhelda. Kuid see pole sama. Tahaksin väga inimesi kallistada."

Selge on aga see, et tähelepanust prints täielikult ei pääse, sest teda soovivad õnnitleda mitmed pereliikmed ning arvatavasti avaldatakse ka mõni sobiv foto. "Hertsog on alati olnud suur moderinseerimise ja tehnoloogiahuviline ning ma kahtlustan, et ta naudib virtuaalselt suhtlemist teiste pereliikmetega," lisas Fitzwilliams.