Nimelt on selgunud, et kui sa soovid, et õun püsiks kaua aega eriti värske maitsega ja tunduks hamba all mõnusalt krõmps, siis tasuks seda peale poest ostmist hoida külmkapis.

See võib tunduda imelik, sest enamik inimesi hoiab selliseid puuvilju pigem toatemperatuuril kausis. Aga ehk tasuks edaspidi hoida neid külmkapis, sest siis peaksid need eriti kaua ja hästi säilima.

Paljud inimesed ei taha ühe korraga tervet õuna ära süüa, mistõttu lõikavad nad selle pooleks. Aga see pool, mida ära ei sööda, läheb üsna kiiresti pruuniks ja muutub koledaks. Kuidas seda vältida?

Tasub proovida üht head nippi. Nimelt tasuks poolikut õuna, mida ei kavatse lähiajal süüa, pintseldada kas sidruni-, laimi-, ananassi- või apelsinimahlaga. Tsitruseviljade happesus aeglustab oksüdeerumisprotsessi.

Samuti tekib õunale mõnus puuviljasalati mekk.

Allikas: Daily Mail