1. Mida väiksem on ruum, seda suurem on oht, et see näeb välja nagu kolikamber. Pisikese rõdu puhul tuleb iga detail läbi mõelda. Rõdu ei saa olla ühtviisi panipaik, elutuba ja kasvuhoone, fokusseeri ühele eesmärgile.

2. Betoonpõrand teeb rõdu olemuse kõledaks ja tallaaluse ebameeldivalt külmaks. Paigalda põrandale soe ja vastupidav terrassilaud või õue mõeldud parkett, mis käib kokku nagu pusle. Kui rõdust saab peamiselt lille- või köögiviljaaed, võib põrandale panna ka looduskivi, keraamilise plaadi või klinkeplaadi. Kivipõranda peal võib kasutada õuetingimustesse mõeldud vaipa.

3. Rõdu saab teha visuaalselt avaramaks heledate värvitoonidega. Kui majaga sobib ja ühistu lubab, võib kasutada seintel ja laes heledaks töödeldud laudist.

4. Kui soovid rõdule rajada lille- ja köögiviljaaeda, võiks olla peamiseks mööbliesemeks asjalik kaanega hoiukast, mille sees saab hoida mulda, kastekannu ja teisi aiatarvikuid. Kui panna kastile peale padjad, saab sellest ka mõnusa istumisaluse.

5. Pane taimed kasvama terrassilaudadest valmistatud kastidesse, emailämbritesse ja suurtesse keraamilistesse lillepottidesse, võimalusel väldi plastikust anumaid.

6. Ehita ise riiulitega taimeredel ja paiguta taimed erinevatele tasapindadele, lisaks riiulile ka rõdu piirde külge. Redelriiulid aitavad tublisti ruumi säästa ning jätavad taimedele piisavalt õhku ja valgust. Küll tasub paigutamisel mõelda suvistele tormituultele, mis ei tohi taimepotte ära viia, seega kinnita potid korralikult.

7. Kui lakke saab kinnitada konkse, saad sinna riputada ampli. Lisaks lilleamplitele on populaarsed ka tomati- ja maasikaamplid.