Kõik saab alguse sellest, et hoolitsed oma juuste eest nagu hoolitseksid beebi eest. Ole iga sammu tehes ettevaatlik, toida ja niisuta ning kohtle neid armastusega.

Lisaks:

1. Mine juuksuri juurde ja lase enda juukseid lõigata

Jah, lugesid õigesti. Regulaarne juukseotste trimmimine on väga oluline, et su juuksed püsiksid terved, tugevad ja säravad.

2. Sea peanaha tervis esikohale

Ära unusta enda tervise eest hoolitsedes ka oma peanahka, sest just see mängib suurt rolli, et su juuksed oleksid kaunid ja terved. Igapäevastele peanaha masseerimistele lisaks säti paika range iganädalane rutiin: alusta peanaha koorimisega, masseeri ja paku sellele parimaid hooldavaid tooteid.

3. Vaata üle, millist šampooni sa kasutad

Su juuksepesurutiin võib samuti mõjutada su juuste tervist ja kasvu. Kui su šampoon sisaldab koostisosi, mis ärritavad ja kuivatavad peanahka, näiteks silikoone ja parabeene, vaheta see välja, sest muidu võib juuste pesemine pigem halba teha. Eelista õrnatoimelisi koostisaineid, mis hoolitsevad peanaha eest ja stimuleerivad juuksekasvu.

4. Ole märgade juustega ekstra hell

Kui su juukseotsad on märjad, on nad õrnemad ja võivad kergemini murduda või kahjustuda, mistõttu mõtle kaks korda enne, kui märja peaga magama lähed või niiskeid juukseid kammid.

5. Vaata, kuidas sa juukseid pesed

Järgmine kord, kui juukseharja kätte võtad, alusta kammimist juukseotstest, sest nii eemaldad seal paiknevad pusad enne, kui pealaest otsteni juukseid kammima asud.

6. Lõpeta pidev juuste stiliseerimine

Kui sa pole isolatsioonis olles oma juukseid kuumtöötlemisest ja erinevatest stiliseerimiseks mõeldud toodetest säästnud, siis tee seda vähemalt praegugi. Unusta sirgendaja ja lokitangid ning erinevad ebavajalikud tooted, sest mida vähem sa oma juukseid näpid, seda kiiremini need kasvavad.

7. Kasulikud toidulisandid

Vaata, et sa tarbiksid igapäevaselt ka vitamiine ja mineraalaineid, olgu siis kasvõi toidulisandite kujul. Su toidulaud võiks olla kaetud värskete puuviljade, köögiviljade ning valgu- ja rauarikaste toitudega, et saaksid kätte kõik vajalikud aineid, mida su juuksed vajavad.

Allikas: bodyandsoul.com.au