Siobhan Boyle on The Good Foundation tegevjuht ja tippkokk ning tema sõnul võiksid iga inimese külmkapis, sügavkülmas ja riiulites olla mõningad toiduained, mis teevad nii mitmegi söögi paremaks.

Külmkapis võiks tema meelest igal inimesel olla erinevad juustud, sest juust lisab pea igale toidule imelist maitset ja nii mitmedki juustud säilivad kaua. Samuti võiks olla piima ja mune, sest munadest saab teha palju erinevaid toite, pannkooke, omletti, prae- ja keedumuna. Külmkapis võiks alati leiduda ka võid, sest korralikku risotot ei saa ilma võita teha ja kui õli saab otsa, on või alati käepärast.

“Piima saab kasutada nii smuutides, pannkookides kui kastmetes. Külmikus peaks alati piim olema!” kinnitab kokk. Paari toidukorra jaoks võiks olla ka kana ja kala.

Köögikappides võiks Boyle’i arvates olla väike varu konservtomatitest, kikerhernestest, läätsedest, kookospiimast, tuunikalast ja anšoovistest.

“Kookospiim annab suppidele ja karridele pehme ning kreemja maitse, mis on täiesti asendamatu,” väidab tippkokk.

Konservtomatid, läätsed ja kikerherned on aga hautistes ja vormiroogades täiesti asendamatud, sest need täidavad suurepäraselt kõhtu ja maitsevad hästi. Tuunikala ja anšoovised lisavad näiteks pastatoitudele vajalikku soolasust ja maitset.

Sügavkülmas võiks igal inimesel leiduda köögivilju, puuvilju, pikemaks ajaks valmis tehtud toitu, tšillit, ingverit ja ürte. Samuti soovitab Boyle head nõksu — kui käsil on pitsategu, tasub ühe korraga valmis teha mitu pitsataigent, sest allesjäänud taina saab edukalt sügavkülmutada ja järgmine kord ei pea enam otsast alustama.

Allikas: Daily Mail