Kartulikoorekrõpsud: kartulikoori ei ole mõtet ära visata, sa saad neist teha hoopis tavalisest tervislikemaid krõpse! Loputa koored hoolikalt, kuivata, määri kokku soola, õli ning soovi korral paprikapulbriga. Pane koored ahju, käi aeg-ajalt segamas ja kui tunned, et koored on krõmpsuvad ja kuldpruunid, ongi krõpsud valmis.

Teistmoodi maitsevesi: mida sa tavaliselt teed sidrunikoorte, koledamate ingveritükkide või maasika otstega? Viskad ära? Jäta nad ööseks vee sisse, hommikul võta need veest välja ja oledki saanud endale maitsevee.

Jääkidest tehtud pesto: kui sul on külmkapis palju rohelist, mis hakkab vaikselt halvaks minema või näitab märke närtsimisest, saad kõik selle rohelise kallata edukalt köögikombaini, lisada õli, seemneid ja kõvemat juustu ning saadki endale teistsuguse pesto, mis mitmesuguse katsetamise tulemusena võib olla tavalisest veelgi parem.

Pajaroog: kui sul on külmkappi kokku ostetud erinevaid köögivilju ja sa ei ole enam päris kindel, mida sa neist täpselt teha tahtsid, siis ole loominguline ja keera kokku mõni huvitav pajaroog, mida süüa kas kartulite, makaronide või riisiga. Võid üllatuda, milliseid erinevaid maitsekooslusi sa avastad.

Külluslik puljong: selle asemel, et julmalt porgandi- ja kartulikoori, ürtide varsi ning näiteks sibulast allesjäänud osi ära visata, pane need sügavkülma. Nädala lõpus, kui erinevaid jääke on piisavalt kogunenud, viska need kõik suuremale pannile, maitsesta soolaga ja kalla peale rohkelt vett. Seejärel keeda seda kõike kaane all paar tundi ja ongi maitsev isetehtud puljong valmis.

Alliaks: Daily Mail