Spetsialist kinnitab, et viimastel nädalatel on temagi elu olnud pea peale pööratud, sest tema kaks väikest tütart, kes on kolme- ja nelja-aastased, on kogu aeg kodus ning käivad aeg-ajalt ema segamas, kui tal parasjagu tööasjadega kibekiire seis on.

Ta kinnitab, et tasakaalu leidmine töö- ja eraelu vahel on keeruline, aga see kõik on tehtav. "Me hoolitseme laste eest vahetustega ja arvestame koos abikaasaga teineteise töögraafikutega. Niiviisi veedame lastega piisavalt aega, tööasjad saavad tehtud ja jääb aega ka iseendale." Suhtlemine ja abikaasaga arvestamine ning asjadest rääkimine on võtmesõna, et harjumatu olukorraga hästi ja rahumeelselt toime tulla.

Samuti on Kondo lasknud viimase paari nädala jooksul oma lastel rohkem filme vaadata ja nutiseadmetes olla.

Et kõigil oleks kodus hea olla ja koristamata pinnad ei häiriks, räägib Kondo, et hea on kasutada visualiseerimistehinkat. Kui miski on kodus nii, nagu sulle ei meeldi, siis tuleb ette kujutada hetke, kus kõik on täpselt nii nagu sinu meelest on hea. Siis saab vaikselt hakata selles suunas tegutsema, kaasata koristamisesse terve pere ja mängleva kergusega on kodu uuesti korras.

"Kui kodus on palju ebavajalikke asju, on aeg neist lahti saada. Kodus peab olema piisavalt ruumi inimeste, kogemuste ja oluliste asjade jaoks," kinnitab spetsialist.

Nendele, kes on mitu nädalat kodust tööd teinud, jagab ta samuti hea soovituse: "töölaual peaksid olema ainult vajalikud asjad, kuid minule isiklikult meeldib sinna lisada veel midagi, mida on silmaga hea vaadata ja hetkeks mõtted mujale saada. Minu töölaualt võib alati leida väikese lillekimbu ja mõned kristallid."

Allikas: Daily Mail