Nüüd saavad juustu, muna ja rasvase kala armastajad rõõmustada, sest kõik need kolm toitu on südamele head ja just oma D-vitamiini sisalduse tõttu. Teadlased leidsid, et nende toitude pidev tarbimine võib aidata kaitsta inimest infarkti või insuldi eest. Ja väga oluline on just, et inimene suurendaks oma D-vitamiini tarbimist läbi toidu, mitte läbi toidulisandite.

Üksteist aastat kestnud uuringus uuriti 3000 inimese toitmusharjumusi ja selgus, et nende peamine D-vitamiini allikas tuleb muna ja kala söömisest.

Ajakirjas Journal of Human Nutrition and Dietetics avaldatud tulemused näitasid, et kõige suurema D-vitamiini tarbimisega inimestel oli madalaim risk kardiovaskulaarsete terviseprobleemide tekkeks, nagu näiteks südameinfarkt või insult.

Uuringu peamine tulemus oligi, et kui varem on tõestatud D-vitamiini kasulikku mõju toidulisandina, siis nüüd selgus, et kõige kasulikum on seda omandada toidust.

See muidugi ei tähenda, et sa võiksid tohututes kogustes tarbida muna, juustu ja rasvast kala, aga kui need ei kuulu üldse sinu menüüsse, oleks nüüd aeg need sinna lisada, kasvõi vähesel määral.

Allikas: Daily Mail