Ta suudab oma alluvatega luua emotsionaalse ja usaldusliku sideme

Enne tööülesannete jagamist õpib ta inimesi enne tundma, et mõista, kes saaks mõne kindla asjaga kõige paremini hakkama. Ta teab, et inimestel on erinevad tunded ja emotsioonid ning igaüks väljendab neid erinevalt. Ta õpib tundma kõigi oma alluvate puuduseid ja häid külgi.

Ta oskab hoida oma tiimiga vajalikku distantsi

Ta suudab tõmmata selge piiri era- ja tööelu vahele. Kuna tal on kodus oma lapsed ja oma probleemid, ei tunne ta vajadust hakata analüüsima kõigi oma töötajate eraelulisi probleeme, vaid laseb neil endil probleemidega hakkama saada, mis ei puuduta tööd.

Ta saab suurepäraselt hakkama ka kõige hädisema alluvaga

Kui laps ei oska üksinda magama jääda, siis hea tehnika on viibida tema juures, kuni ta jääb magama. Järgmisel õhtul aga olla täpselt nii kaua, et laps on poolunes. Ja niimoodi eemalduda järk-järgult, kuni tal pole enam kedagi oma voodi juurde vaja. Samamoodi oskab lapsevanemast juht käituda ka mõne töötajaga, kes on äärmiselt ebakindel. Ta aitab teda alguses, tekitab temas kindlustunde, kuid ajapikku aitab teda järjest vähem.

Ta ei vallanda keerulisi töötajaid, ta õpib neid tundma

Kui mõni laps käitub kodus keeruliselt, siis sa üritad teda mõista ja aru saada, miks ta niimoodi käitub. Sama teeb ka lapsevanemast ülemus töö juures, mis siis, et alluvad on täiskasvanud. Inimesed ei ole robotid ja kõigil on keerulisi hetki.

Allikas: Inc.