Sa kasutad toiduvalmistamisel liiga palju õli

Ehkki näiteks oliiviõli on tervisele kasulik, ei tohiks ka seda mõtlematult salatile maitsestamiseks kallata. Mõõdukuses peitub asja võti.

Sa kasutad liiga palju kastmeid

Loomulikult annavad kastmed toidule hea maitse, aga kui sa ei ole kastet ise teinud või poekastme kogust täpselt välja arvutanud, ei saa sa olla kindel, et sa ei söö endale sisse liigset suhkrut või rasva. Seepärast tasuks kastme lisamisega toidule olla ettevaatlik või mis kõige parem - teha kaste algusest lõpuni ise valmis.

Tarbid liiga palju proteiini

Enamasti söövad inimesed üheks toidukorraks tehtud liha või kala kohe ära, aga kui seda on liiga palju, on tegemist jällegi ületarbimisega. Pane järele jäänud liha või kala külmkappi ja söö seda järgmine toidukord.

Kasutad toidu praadimiseks liiga palju õli

Nagu ennist mainitud, on õli küll kasulik, aga mitte suurtes kogustes. Kui sa midagi praed, siis jälgi, et su toit ei ujuks pannil õlis. Alati saab juurde lisada, tagasi võtta on aga palju keerulisem.

Sinu toit sisaldab liiga palju kaloreid

Maitsvad toiduained, mida tihti liiga palju süüakse, on näiteks avokaado ja fetajuust. Mõlemad on kasulikud, aga sisaldavad ka päris palju kaloreid, mistõttu tasub neid mõistlikult tarbida.

Allikas: DailyMail