Kui oled Elisa kasutaja

1. “See: teine peatükk”

Kui oled õudusfilmide huviline ja õigel ajal kinno ei jõudnud, tuleb kindlasti ära vaadata kõigi aegade suurimat kassaedu nautinud õudusfilmi järg “See: teine peatükk”. Luuserite klubi sai 27 aastat tagasi Pennywise’ist jagu, kuid ta naaseb veel kord Derry linna terroriseerima. Luuserid on ammu oma teed läinud ja nüüdseks täiskasvanud. Kuid kui lapsed taas kaduma hakkavad, kutsub ainsana kodulinna elama jäänud Mike teisedki tagasi. Minevikukogemustest traumeerituina tuleb neil Pennywise’i lõplikult hävitamiseks oma sügavaimad hirmud ületada. Sedasi aga satuvad nad otse varasemast ohtlikuma klouni teele. Filmi leiad Elisa Elamuse videolaenutusest.

2. Paipoisid

Õudusfilmi kõrvale sobib väga hästi videolaenutusest vaatamiseks ka üks üle võlli komöödia nagu seda on ”Paipoisid”. Saanud kutse oma esimesele musitamispeole, on 12-aastane Max endast väljas, kuna musitamise osas puuduvad tal igasugused kogemused. Koos parimate sõprade Thor’i ja Lucasega otsustavad poisid vastavaid teadmisi hankida Maxi isa kalli drooni abil (mida tal on absoluutselt keelatud näppida) luurates naabermaja armunud paari järel. Muidugi väljuvad asjad kontrolli alt ja udupeen lennuriist sõidetakse sodiks. Et õigeks ajaks isa mänguasi salaja uuega asendada, tekib poistel uus plaan, mis tingib terve seeria väga halbu otsuseid.

3. ”Köök”

Filmis ”Köök” tegutsevad New Yorgi kurikuulsas Põrguköögi piirkonnas kolm koduperenaist. Nende maffiavendadest abikaasad on FBI betooni peale toimetanud ning naistel tuleb ise hakkama saada. Et on aasta 1978 ja naised on tõepoolest väljapääsmatus olukorras, siis võtavad nad ise kohaliku Iiri maffia juhtimise üle, ega kohku tagasi ükskõik millise teo või julge otsuse ees. Nad on valmis igaühele tõestama, et neil on tõsi taga. Peaosalisi mängivad Melissa McCarthy, Tiffany Haddish ning Elisabeth Moss.

Kui oled Go3 kasutaja

See pole mingi lastefilm! Kaks vastuolulist uurijat, kellest üks on inimene (Melissa McCarthy „Spioon”) ja teine nukk, on sunnitud üheskoos lahendama armastatud nukusaate endiste osatäitjate jõhkraid mõrvu.

Osades: Elizabeth Banks, Leslie David Baker, Maya Rudolph, Melissa McCarthy

Režissöör: Brian Henson

Legendaarne eradetektiiv Thomas Magnum on tagasi uues kuues. Jay Hernandez kehastab eriüksuslast, kes naaseb Afganistanist koju Hawaiile, et rakendada seal oma oskused seal eradetektiivina.

Osades: Jay Hernandez, Perdita Weeks, Zachary Knighton

Režissöör: Eric Guggenheim, Peter M. Lenkov

Kui oled Telia kasutaja

1. “Must ja sinine” (“Black and Blue”, 2019)

Filmi peategelane on algaja võmm Alice (Naomie Harris, "007 Skyfall"), kes satub kogemata peale noore narkoärika mõrvale. Sündmuse jäädvustab ka naise kuulivestile kinnitatud turvakaamera. Kuritöö viisid külmavereliselt läbi korrumpeerunud politseinikud. Nüüd peab Alice põgenema korraga nii kriminaalide eest, kes ihaldavad kättemaksu kui ka politseinike eest, kelle eesmärk on neid ohtu seadva videomaterjali hävitamine ükskõik mis hinnaga.

2. “Muumid ja talvine imedemaa” (“Muumien taikatalvi”, 2017)

See ebatavaline lugu juhtub Muumiorus. Muumitrollil ei tule sugugi und. Selle asemel, et talveunne jääda, otsustab ta talvega tutvust teha. Uidates lume alla mattunud Muumiorus, kohtub ta erinevate põnevate tegelastega ja püüab välja uurida, millised need jõulud õieti välja nöäevad. Filmitegelased räägivad eesti keeles!

3. “Luuraja ja luuletaja” (2016)

Draamakomöödia, mille peaosas mängib ürgandekas Jan Uuspõld ("Jan Uuspõld läheb Tartusse"). Filmi peategelane on salapolitseinik Gustav Tukk, kes tutvub ilusa mustlannaga (Lana Vatsel, "Vasaku jala reede"). Peagi selgub, et tegemist on Vene luure poolt seatud lõksuga. Mehe tööandja käsib suhet jätkata, et vastaspoole kavatsustest paremini aimu saada, aga ülesanne osutub Gustavi jaoks raskeks, sest ta langeb üha sügavamale mustlanna võlude võrku. Lisaks on kaunitari armunud ka hipist luuletaja Miku Tähn (Rain Tolk, "Sügisball")… Filmi stsenarist ja režissöör on Toomas Hussar ("Seenelkäik”). Vaata filmi tasuta.

Kui oled Netflixi kasutaja


1. "Dracula"

BBC "Sherlocki" loojate "Dracula" koosneb kolmest pooleteisetunnisest episoodist, mis annavad klassikalistele "Dracula" lugudele täiesti uue ja eriti verise tähenduse ja seda veel võrgutavas musta huumori kastmes.

2. "The Two Popes"

Kuldgloobustel neljale auhinnale kandideeriva Fernando Meirellesi ("City of God", "The Constant Gardener", "Blindness") uue filmi peaosades on Jonathan Pryce ja Anthony Hopkins.

3. "Medical Police"

Kas nad on arstid või politseinikud? Miks mitte mõlemat? Spioonipõnevike paroodia "Medical police" üritab kahte žanri kokku segada ja selle juures on abiks tuntud koomikud ja komöödianäitlejad Erinn Hayes ja Rob Huebel.

4. "The Irishman"

Martin Scorsese "The Irishman" põhineb Charles Brandti raamatul "I Heard You Paint Houses" ning jutustab palgamõrvar Frank Sheerani (Robert De Niro) silme läbi loo organiseeritud kuritegevusest ning asjasse on segatud ka legendaarne ametiühingu juht Jimmy Hoffa (Al Pacino), kes kadus jäljetult 1975. aastal.

5. "The Witcher"

Netflixi seriaal "The Witcher" põhineb mõjuka Poola fantaasiakirjaniku Andrzej Sapkowski suurepärastel "Nõiduri" ("The Witcher") romaanidel, millest omakorda tegi Poola mängustuudio CD Projekt RED kolm videomängu, millest viimane "The Witcher 3: Wild Hunt" kujunes üheks kõrgemini hinnatuks mänguks läbi aegade.

Kui oled Amazon Prime Video kasutaja


1. "Treadstone"

Matt Damoni Jason Bourne'i filmiseeria põhjal loodud Amazoni seriaal "Treadstone" räägib sellest samast salajasest programmist, mille abil loodi ka superagent Jason Bourne. Seriaali looja on Tim Kring ("Heroes", "Touch").

2. "The Report"

CIA piinamisraporti loomist kajastava filmi peaosas on Adam Driver.

3. "Fleabag"

"Fleabag" võitis hiljuti kaks Kuldgloobust ning on kahe hooajaga muutnud näitleja ja stsenaristi Phoebe Waller-Bridge'i üheks nõutumaks stsenaristiks, kes aitas hiljuti kirjutada ka uut Bondi-filmi "007: Surm peab ootama".

4. "The Warriors"

Legendaarse produtsendi, stsenaristi ja režissööri Walter Hilli ("48 Hrs.", "Streets of Fire", "Red Heat", "Another 48 Hrs.", "Last Man Standing", "Deadwood") kolmas lavastajatöö "The Warriors" on üks nendest oma aja filmidest, millest ei saa kunagi küllalt.

5. "The Aeronauts"

Kui Eddie Redmayne ja Felicity Jones viimati ühes filmis koos mängisid, siis oli selleks Stephen Hawkingi elu kujutanud "Kõiksuse teooria" ("The Theory of Everything"), mille eest sai Redmayne parima meespeaosa Oscari ning Jones kandideeris parima naispeaosa Oscarile. Nüüd on nad tagasi ajaloolises draamas "The Aeronauts".

"The Aeronauts" räägib loo piloodist Amelia Wren ja teadlasest James Glaisher, kes suunduvad 1862. aastal esimeste inimestena õhupalliga kõrgustesse, kus polnud seni keegi käinud.

Filmis teeb kaasa ka "Eile veel" staar Himesh Patel, kes liitus ka Christopher Nolani "Teneti" näitlejatega. Lisaks teeva kaasa Phoebe Fox, Vincent Perez, Anne Reid, Tim McInnerny, Tom Courtenay jpt.

Filmi režissöör on Tom Harper ("The Woman in Black: Angel of Death", "War Book", "Wild Rose") ning stsenarist Jack Thorne ("Enola Holmes", HBO "His Dark Materials").

Kui oled Apple TV+ kasutaja


1. "Truth Be Told"

Draamaseriaali peaosades on Octavia Spencer, Lizzy Caplan ja Aaron Paul.

2. "For All Mankind"

Ronald D. Moore ("Battlestar Galactica") loodud ulmeseriaal kujutab maailma, kus Nõukogude Liit jõudis esimesena Kuule ja kus kosmoseralli kunagi ei lõppenud.

3. "See"

Ülimalt verise ja vägivaldse postapokalüptilise seriaali peaosas on Jason Momoa ning loojaks Steven Knight ("Peaky Blinders").

4. "The Morning Show"

Draamaseriaali "The Morning Show" peaosades on Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ja Steve Carell.

5. "Servant"

M. Night Shyamalani ("Kuues meel", "Purunematu", "Lõhestunud", "Klaas") loodud õudusseriaal.