Kui oled Elisa kasutaja

1. ”Elu tähtede keskel”

Elisa Elamuse videolaenutuse uus tulija on ulmefilm ”Elu tähtede keskel” peaosas Robert Pattinsoniga. Tegevus toimub sügaval kosmoses, kaugel pärast meie päikesesüsteemi. Monte ja tema väike tütar Willow elavad täielikus eralduses kosmoselaeva pardal. Erakust mees, kelle range enesedistsipliin on kaitseks ihade eest – tema enda ja ka teiste omade eest – Montest sai tüdruku isa vastu tema tahet. Tema spermat kasutati selleks, et viljastada Boyce’i, üht noort tütarlaste, kes sünnitaski tütre. Nad olid vangidest koosneva meeskonna liikmed: kosmosesüüdlased, surmamõistetud.

Nad on katsejänesed, kes saadeti missioonile Maale lähimasse musta auku. Nüüd on järele jäänud vaid Monte ja Willow. Ja nüüdseks on Monte muutunud. Oma tütre kaudu kogeb ta esimest korda kõikvõimsa armastuse sündi. Willow kasvab, temast saab noor tütarlaps, siis noor naine. Koos ja üksinda maailmas lähevad isa ja tütar vastu oma saatusele - musta auku, milles lõpetab eksisteerimise nii aeg kui ruum.

2. ”Vabatants”

Film ”Vabatants” on ilus, kaasahaarav ning romantiline film täis muusikat, tantsu ja tundeid. Frank Sinatra laulis kunagi New Yorgis: „Kui see õnnestub siin, õnnestub see ka igal pool mujal.“ Igal aastal sõidavad tuhanded noored edu lootes linna, mis kunagi ei maga. Barlow on andekas baleriin, kes otsustas Ameerika kunsti pühamus New Yorgis oma unistuse täita. Tütarlaps otsustab mitte alla anda ja läheb uue Broadway tantsulavastuse prooviesinemisele. Lavastaja Zander valib ta välja. Mõni päev hiljem ühineb trupiga andekas pianist Charlie, kes tuli nagu Barlow’gi New Yorki oma unistust teoks tegema. Noorte vahel tärkab vastastikune sümpaatia, kuid ka Zander pole Barlow’ vastu ükskõikne ja too avastab end armukolmnurgast.

Etenduse proovid lähevad aina pingelisemaks, koormus kasvab ning ei Charliel ega Barlow’l jää aega millekski muuks. Töö tähendab pidevat stressi, konkurentide reetlikkus ja halastamatu võitlus nõuavad mõlemalt lõivu. Filmi koreograafia on seadnud Emmy-võitja Tyce Diorio, tõsielusarja „Tantsi, kui oskad“ koreograaf, kes on töötanud ka niisuguste tähtedega nagu Janet Jackson, Jennifer Lopez ja Ricky Martin. Filmi leiad Elisa Elamuse videolaenutusest

3. ”Sissetungija”

Kolmas uus tulija videolaenutuses on põnevik ”Sissetungija”. Scott ja Annie Russell ei saaks olla õnnelikumad, kui ostavad oma unistuste maja Californias. Tõeline maapealne paradiis muutub peagi õudusunenäoks, kui eelmine omanik, üksik lesk, nende ukse taha ilmub. Olukord muutub järjest hullemaks, kui lesk nende elu hakkab häirima. Ja kui imelikust käitumisest saab kinnisidee, peavad noored leidma laheduse vägivaldsele olukorrale. Filmi ühte peaosalistest, majaomanikku, mängib Dennis Quaid.

4. "EnsV (Eesti nüüd siis Vabariik)"

Komöödiaserjaali „ENSV“ jätkusarja EnsV (Eesti nüüd siis Vabariik) fännidel on põhjust rõõmustada, sest Elisa Huubist saab ära vaadata juba tervenisti kaheksa osa seriaalist! Sarja tegevustik algab 1992. aasta viimastel päevadel, mil NSVLiit kaob maailmakaardilt. Kaasa saab elada juba tuttavate ja armastatute tegelaste käekäigule.

Kui oled Go3 kasutaja

"Uus paavst" on järjeks kriitikute poolt kõrgelt hinnatud Sorrentino sarjale "Noor paavst", millele Jude Law tõi nimitegelase rolli eest Kuldgloobuse nominatsiooni ning kunstniku- ja operaatoritöö kaks Primetime Emmy nominatsiooni.

Osades: Javier Cámara, John Malkovich, Jude Law

Režissöör: Paolo Sorrentino

Ameerika äärelinnas elavate koduperenaiste saladuslikust elust pajatav sari ühendab endas parimaid draama ja komöödia elemente, pakkudes televaatajatele ülimalt põnevaid ja intrigeerivaid elamusi.

Režissöör: Marc Cherry

Kui oled Telia kasutaja

1. “Perekond” (“The Family”, 2013)

Musta huumoriga vürtsitatud märulikomöödia, mille lavastas Luc Besson ("Viies element"). Kuulsasse maffiaklanni kuuluv Manzoni perekond saadetakse tunnistajakaitseprogrammi käigus USA-st Prantsusmaa väikelinna. Kahjuks ei suuda isa Fred (Robert De Niro, "Taksojuht"), ema Maggie (Michelle Pfeiffer, "Ohtlikud suhted") ega ka nende lapsed end normaalselt üleval pidada ja satuvad pidevalt kõikvõimalikesse jamadesse. Kuna perekonda saadavad plahvatused, tülid ning väljapressimis- ja vägivallajuhtumid, siis õnnestub maffial välja uurida, kus nad redutavad…

2. “Otsing” (“Searching”, 2018)

David Kim (John Cho, "Star Trek") kasvatab oma tütart ükskisana, sest tema abikaasa suri mõni aeg tagasi haiguse tagajärjel. Mees on 16-aastase tütre suhtes ülihoolitsev. Ühel päeval tüdruk aga kaob jäljetult. Kuna politseiuurijad ei suuda ühtki toimivat juhtlõnga leida, võtab David ette tüdruku sülearvuti. Mees peab kammima läbi kõik oma tütre digitaalsed jalajäljed, sest ta on veendunud, et türduku elu on surmaohus… Vaata filmi tasuta.

3. “Kodu poole teel” (“Finding the Way Home, 2019)

Dokumentaalfilm, milles kaheksa last pääsevad tagasi sugulaste juurde või saavad headesse kasuperedesse pärast seda, kui nad on elanud rasketes tingimustes, mida tuleb ette kogu maailma lastekodudes ja asutustes. Vaata filmi HBO äpis.

4. “Elavad surnud” (“The Walking Dead", 2010-)

Põnevussari apokalüptilisest maailmast, kus zombid on võimust võtnud. Ellujäänud otsivad politseinik Rick Grimesi juhatusel turvapaika, takistuseks nii ringiuitavad elavad surnud kui sisemine võimuvõitlus. Sarja aluseks on populaarne koomiks. Vaata seriaali FOXNOW äpis.

5. “Kelly” (2013)

Dokumentaalfilm fantastilisest freestyle'i ässast Kelly Sildarust, keda teatakse ja armastatakse üle maailma. Praegu võistleb Kelly üliedukalt täiskasvanute kategooriates, aga tüdruk hakkas suusatama juba 2-aastasena. Oma karjääri jooksul vigursuusatajana on ta on sooritanud trikke, mida ükski naine maailmas pole seni suutnud. Treenerist isa Tõnis Sildaru abil on Kelly jõudnud oma alal absoluutsesse tippu. "Eesti lugude" sarjas valminud dokumentaalfilm sisaldab Sildaru suusavideote materjali, videbologi katkeid ja võistlusreise Ameerikasse, Aasiasse ja Euroopasse. Filmi režissöörid Andzei Matsukevits ja Roman Neimann. Vaata filmi tasuta.

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "Dracula"

BBC "Sherlocki" loojate "Dracula" koosneb kolmest pooleteisetunnisest episoodist, mis annavad klassikalistele "Dracula" lugudele täiesti uue ja eriti verise tähenduse ja seda veel võrgutavas musta huumori kastmes.

2. "The Two Popes"

Kuldgloobustel neljale auhinnale kandideeriva Fernando Meirellesi ("City of God", "The Constant Gardener", "Blindness") uue filmi peaosades on Jonathan Pryce ja Anthony Hopkins.

3. "Medical Police"

Kas nad on arstid või politseinikud? Miks mitte mõlemat? Spioonipõnevike paroodia "Medical police" üritab kahte žanri kokku segada ja selle juures on abiks tuntud koomikud ja komöödianäitlejad Erinn Hayes ja Rob Huebel.

4. "The Irishman"

Martin Scorsese "The Irishman" põhineb Charles Brandti raamatul "I Heard You Paint Houses" ning jutustab palgamõrvar Frank Sheerani (Robert De Niro) silme läbi loo organiseeritud kuritegevusest ning asjasse on segatud ka legendaarne ametiühingu juht Jimmy Hoffa (Al Pacino), kes kadus jäljetult 1975. aastal.

5. "The Witcher"

Netflixi seriaal "The Witcher" põhineb mõjuka Poola fantaasiakirjaniku Andrzej Sapkowski suurepärastel "Nõiduri" ("The Witcher") romaanidel, millest omakorda tegi Poola mängustuudio CD Projekt RED kolm videomängu, millest viimane "The Witcher 3: Wild Hunt" kujunes üheks kõrgemini hinnatuks mänguks läbi aegade.

Kui oled Amazon Prime Video kasutaja

1. "Treadstone"

Matt Damoni Jason Bourne'i filmiseeria põhjal loodud Amazoni seriaal "Treadstone" räägib sellest samast salajasest programmist, mille abil loodi ka superagent Jason Bourne. Seriaali looja on Tim Kring ("Heroes", "Touch").

2. "The Report"

CIA piinamisraporti loomist kajastava filmi peaosas on Adam Driver.

3. "Fleabag"

"Fleabag" võitis hiljuti kaks Kuldgloobust ning on kahe hooajaga muutnud näitleja ja stsenaristi Phoebe Waller-Bridge'i üheks nõutumaks stsenaristiks, kes aitas hiljuti kirjutada ka uut Bondi-filmi "007: Surm peab ootama".

4. "The Warriors"

Legendaarse produtsendi, stsenaristi ja režissööri Walter Hilli ("48 Hrs.", "Streets of Fire", "Red Heat", "Another 48 Hrs.", "Last Man Standing", "Deadwood") kolmas lavastajatöö "The Warriors" on üks nendest oma aja filmidest, millest ei saa kunagi küllalt.

5. "The Aeronauts"

Kui Eddie Redmayne ja Felicity Jones viimati ühes filmis koos mängisid, siis oli selleks Stephen Hawkingi elu kujutanud "Kõiksuse teooria" ("The Theory of Everything"), mille eest sai Redmayne parima meespeaosa Oscari ning Jones kandideeris parima naispeaosa Oscarile. Nüüd on nad tagasi ajaloolises draamas "The Aeronauts".

"The Aeronauts" räägib loo piloodist Amelia Wren ja teadlasest James Glaisher, kes suunduvad 1862. aastal esimeste inimestena õhupalliga kõrgustesse, kus polnud seni keegi käinud.

Filmis teeb kaasa ka "Eile veel" staar Himesh Patel, kes liitus ka Christopher Nolani "Teneti" näitlejatega. Lisaks teeva kaasa Phoebe Fox, Vincent Perez, Anne Reid, Tim McInnerny, Tom Courtenay jpt.

Filmi režissöör on Tom Harper ("The Woman in Black: Angel of Death", "War Book", "Wild Rose") ning stsenarist Jack Thorne ("Enola Holmes", HBO "His Dark Materials").

Kui oled Apple TV+ kasutaja

1. "Truth Be Told"

Draamaseriaali peaosades on Octavia Spencer, Lizzy Caplan ja Aaron Paul.

2. "For All Mankind"

Ronald D. Moore ("Battlestar Galactica") loodud ulmeseriaal kujutab maailma, kus Nõukogude Liit jõudis esimesena Kuule ja kus kosmoseralli kunagi ei lõppenud.

3. "See"

Ülimalt verise ja vägivaldse postapokalüptilise seriaali peaosas on Jason Momoa ning loojaks Steven Knight ("Peaky Blinders").

4. "The Morning Show"

Draamaseriaali "The Morning Show" peaosades on Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ja Steve Carell.

5. "Servant"

M. Night Shyamalani ("Kuues meel", "Purunematu", "Lõhestunud", "Klaas") loodud õudusseriaal.