Osade toiduainetega saab seda kehva olukorda aga vältida ja selleks on mõned lihtsad nipid. Need toimivad aga just nende toiduainete puhul, mistõttu ei ole mõtet seda neid päris iga asjaga katsetada, tulemus ei pruugi olla üldse meeldiv.

Kes meist siis ei tahaks teada, kuidas säiliks piim kauem? Osad inimesed tarbivad piima ainult hommikuse kohviga, mistõttu on ärritusetase päris suur, kui kolmveerand pakki on alles ja juba on halvaks läinud. Kui lisada piima paar soolatera, peaks piim veidikene kauem säilima. Kindlasti ära kalla piimapakki mõnuga soola, piirdu paari terakesega.

Banaan püsib ilusana siis, kui banaanivars sättida vähese vee sisse, niimoodi talitades ei muutu see nii kiiresti plekiliseks, kui muidu.

Küpsised aga püsivad kauem krõmpsuna siis, kui need asetada purki, millesse lisada ka üks tükk saia. Tundub veider, aga toimib!

Ka juustu saab kauem ilusana hoida. Kuna juustule tekib üpris kiiresti peale tumekollane ja söödamatu kiht, siis tasuks juustule määrida õhuke võikiht peale, siis ei teki kõva äär niivõrd kiiresti.

Sidruneid saab säilitada värskena kuni kuus kuud, kui lõigata sidrun neljaks, panna see purki ja lisada sinna vett ning soola. Siis saad igal ajal võtta sealt sidruni ja lisada seda oma joogiveele või kasutada toidu valmistamiseks.

Kui sa armastad pastat tomatikastmega, siis oled kindlasti kursis sellega, kui kiiresti läheb halvaks avatud tomatikastmepurk. Kui sul jääb pastakastet üle, aseta see jääkuubikuanumasse. Siis saad igal ajal võtta sealt väikese koguse kastet.

Allikas: DailyMail