Tegemist on Leedu suurima ja tähtsaima noorele kinopublikule suunatud filmifestivaliga, mis toimub tänavu juba 14-ndat korda ja leiab aset samaaegselt kuues linnas - Vilniuses, Kaunases, Siauliais, Penevezyses, Varenas ja Klaipedas. Festivali eesmärgiks on tuua leedu publikuni möödunud aasta laste- ja noortefilmide paremik kõikjalt üle maailma.

Festivali žürii põhjendas oma otsust pärjata "Eia jõulud Tondikakul" parima lastefilmi tiitliga järgnevalt: „See film puudutas meie südameid. Looduse hoidmise teema on praegu väga oluline ja aktuaalne ning oleme kindlad, et lisaks meile kõnetab see paljusid inimesi üle kogu maailma. Lisaks rõõmustas meid, et "Eia jõulud Tondikakul" on film, mis näitab lastele, et nemadki saavad panustada sellesse, et muuta maailma paremaks paigaks.“

Möödunud aasta maikuus rahvusvahelist festivaliteekonda alustanud koguperefilm "Eia jõulud Tondikakul" on poole aastaga linastunud pea kolmekümnele Euroopa festivalile lisaks veel Hiinas, Indias ja USA-s ning toonud koju arvukalt auhindu.

"Eia jõulud Tondikakul“ on valminud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Filmi peaosades astuvad üles 11-aastane Paula Rits ja 13-aastane Siim Oskar Ots. Lisaks lastele teevad filmis kaasa armastatud näitlejad Jaan Rekkor, vennad Märt ja Priit Pius, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised. Näitlejadebüüdi teeb ka lauljanna Liis Lemsalu.

Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik, kunstnik Matis Mäesalu, kostüümikunstnik Eve Gutmann-Valme, helilooja Sten Sheripov, helirežissöör Horret Kuus ja monteerija Margo Siimon. "Eia jõulud Tondikakul" tootjateks on Luxfilm ja Kinosaurus Film. Filmi levitab kodumaal Estonian Theatrical Distribution OÜ ehk Hea Film. Filmi valmimist toetasid EV100, Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Creative Europe ja TV3