"Uued mutandid" ("New Mutants") oli Foxi omanduses oleva "X-Meeste" frantsiisi lisaosa nagu seda olid ka "Deadpooli" filmid. Need ei seostunud otseselt "X-Meeste" saagaga, mis sai eelmisel aastal läbi kriitilise ja rahalise läbikukkumisega "X-Mehed: Tume Fööniks", aga pidid seda universumi laiendama.

Fox kuulub nüüd aga Disney alla ja kuna "X-Mehed: Tume Fööniks" kujunes niivõrd suureks põrumiseks, hoidis stuudio 2017. aastal filmitud "Uusi mutante" pikka aega riiulis, et otsustada, mida sellega üldse peale hakata, sest keegi ei näinud filmi tulevikus suurt edu. Pikka aega käisid jutud filmi ümber tegemisest, kuid režissöör Josh Boone kinnitas hiljuti, et viimane versioon filmist vastab tema algupärasele nägemusele.

Josh Boone'i ("Süü on tähtedel") lavastatud filmis "Uued mutandid" hoitakse viit noort mutanti kinni salajases kinnipidamisasutuses, et neid uurida ja et nad oma võimeid mõistamata kellelegi viga ei teeks.

Filmis löövad kaasa "Troonide mängu" Maisie Williams, filmides "Lõhestunud" ja "Klaas" mänginud Anya Taylor-Joy, "Stranger Thingsi" Charlie Heaton, Henry Zaga, Blu Hunt ja Alicia Braga.

"Uued mutandid" linastub 3. aprillil.

Esimene treiler aastast 2017.