"1917" režissöör on viimase kahe Bondi-filmi "Skyfall" ja "Spectre" eest vastutanud Sam Mendes, kes võitis 1999. aasta filmi "American Beauty" eest ka parima režissööri Oscari ja tõi meieni ka legendaarse operaatori Conrad L. Halli viimaseks filmiks jäänud gängsteridraama "Teekond hukatusse ("Road to Perdition"), biograafilise sõjadraama "Jarhead", komöödia "Away We Go" ja kolmele Oscarile kandideerinud draama "Revolutionary Road", mis tõi esimest korda pärast "Titanicu" filmi ekraanipartneritena taas kokku Kate Winsleti ja Leonardo DiCaprio.

"1917" muusika eest vastutab legendaarne Thomas Newman, kes tegi ka Mendesi "American Beauty", "Road to Perditioni", "Jarheadi", "Revolutionary Roadi"; "Skyfalli" ja "Spectre" muusika. Operaator on oma valdkonna üks parimaid Roger Deakins, kes võitis lõpuks Oscari 2017. aasta "Blade Runner 2049" eest. Deakins oli ka Mendesi "Jarheadi", "Revolutionary Roadi" ja "Skyfalli" operaator.

Filmi lugu viib meid 1917. aasta Põhja-Prantsusmaale Esimese maailmasõja keskele, kus kaks noort sõdurit, Schofield (George MacKay) ja Blake (Dean-Charles Chapman), saavad ülesandeks tungida vaenlase aladele ja viia teade 1600 mehest koosnevale Briti pataljonile, et hoiatada neid varitsuse eest.

Sünopsis: Esimese maailmasõja haripunktis antakse kahele noorele Briti sõdurile, Schofieldile ("Kapten Fantastilise" George MacKay) ja Blake’ile ("Troonide mängu" Dean-Charles Chapman) esmapilgul võimatuna näiv ülesanne. Nad peavad kiiresti üle vaenlase territooriumi minema, et kohale viia teade, mis hoiaks ära surmava rünnaku sadadele sõduritele, kelle hulgas on ka Blake’i enda vend.

Filmi "1917" lavastaja on Sam Mendes, kes kirjutas stsenaariumi kahasse Krysty Wilson-Cairnsiga (Showtime’i "Penny Dreadful“). Produtsendid on Mendes ja Pippa Harris ("Mässajate tänav“, "Asume teele“) oma Neal Street Productionsiga, Jayne-Ann Tenggren (kaasprodutsent "007: Spectre"), Callum McDougall (vastutav produtsent "Mary Poppins tuleb tagasi“ ja "007: Skyfall“) ja Brian Oliver ("Rocketman“, "Must luik“).