Kui oled Elisa kasutaja


1. ”Tähtede poole”

Ulmefännide rõõmuks leiab nüüd Elisa Elamuse videolaenutusest maagiliselt ilusa ulmedraama ”Tähtede poole”. Film jutustab astronaut Roy McBride’i (Brad Pitt) loo, kes võtab ette teekonna meie päikesesüsteemi äärealadele, otsides oma aastate eest kaduma läinud isa (Tommy Lee Jones). Roy ülesandeks on lahendada mõistatus, mis ähvardab meie planeedi püsimajäämist. ”Tähtede poole" lavastajaks ja kaasstsenaristiks on James Gray ("Kadunud linn Z").

2. ”Aasta täis draamat”

Kohustuslik vaatamine kultuurisõpradele! Kas sina suudaksid aastaga ära vaadata 200 teatrilavastust? Elisa videolenutusse jõudis kodumaine film ”Aasta täis draamat”. 2017. aastal kuulutab Kinoteater välja töökonkursi, et leida inimest, kes poleks teatris käinud ning vaataks ära kõik 2018. aastal loodud teatrilavastused. 450 kandidaadi seast leitakse 21-aastane Alissija-Elisabet, rätsepaharidusega Valga tüdruk venekeelsest perekonnast. Noor inimene, kes ei tea midagi Eesti teatrist ega tunne ühtegi eesti näitlejat. Noor inimene, kes enne eksperimenti kaalus, kas minna tööle Maximasse või Euroopasse vabatahtlikuks. "Aasta täis draamat" on inspireeriv lugu iseseisvumisest, oma koha otsimisest ja sellest, et vahel piisab ainult väikesest juhusest, et veerema läheks lumepall, mis muudab kogu elu.

3. "Lelulugu 4"

Kauboy Woody ja Buzz on kõigi animatsioonifännide rõõmuks Elisa videolaenutuses tagasi! Woody on teadnud alati oma kohta maailmas ning et tema põhiliseks ülesandeks on hoolitseda oma lapse eest, olgu selleks siis Andy või uus omanik Bonnie. Kui Bonnie poolt käsitöötunnis loodud uus lelu Luhvik kuulutab, et ta on rämps ja mitte mänguasi, võtab Woody endale südameasjaks, et näidata uustulnukale, mida tähendab olla tõeline lelu. Ülesanne muutub veelgi keerulisemaks siis, kui Bonnie võtab kõik lelud kaasa perereisile, mille käigus Luhvik korduvalt põgeneda üritab. Sellest kujuneb Woody jaoks ootamatuid pöördeid täis seiklusteahel, mis viib ta kokku ammu kadunuks peetud sõbra Bo Peepiga, kellest on omapäi veedetud aastate jooksul saanud karastunud ellujääja. Lisake Bo'le kohtavad Woody, Buzz ja teised teel olles värvikaid uusi tegelasi, kes pole just kõik sõbralikud.

4. "Reetur"

Elisa Huubist leiab ahjusooja kodumaise spioonisarja peaosas Tambet Tuisuga! Tegu on Elisa ja ERRi koostöös valminud originaalsarjaga, mille esimene osa linastus sel aastal PÖFFil. Hetkel on see sari nähtav eksklusiivselt vaid Elisa klientidele! 2004. aastal, napilt enne Eesti NATOsse astumist, läheneb Venemaa luureteenistus Eesti Kaitseministeeriumi ametnikule Alfred Vindile, tehes ettepaneku koostööks. Omakasust ja karjäärihimust kannustatuna otsustab Vint oma riigi reeta ja algab pingeline kassi-hiire mäng Eesti kaitseväeluure majori Marko Arrakuga. Eesti võetakse NATOsse ja Alfred Vint hakkab Kaitseministeeriumis tegelema just NATO saladustega.

Kui oled Go3 kasutaja

Ülipopulaarse „Rannamaja“ spin-off! Uues pidurdamatu tempoga peo-tõsielusarjas otsivad „Rannamaja“ superstaarid Ada, Seidi ja Merylin Eesti parimad vallaliste pidusid ja aitavad ühel üksikul hingel endale kaaslane leida. Rannamaja staarid otsivad armastust ka endale.

Frank Milleri ja Robert Rodrigueze lavastatud järg-eellugu 2005. aasta krimipõnevikule "Patu Linn", põhineb peamiselt teisel raamatul "Patu Linna" seerias. Kaks Milleri klassikalist lugu põimitakse uute lugudega, karmide kodanike teed ristuvad kurikuulsate linnaelanike omadega.

Osades: Bruce Willis, Eva Green, Jessica Alba, Joseph Gordon-Levitt, Josh Brolin, Mickey Rourke

Režissöör: Frank Miller

Kui oled Telia kasutaja

1. “Lubadus koidikul” ("La promesse de l’aube", 2017)

Eluloodraama, mis räägib kuulsast kirjanikust Romain Gary'st. Film vaatleb tema lapsepõlve Poolas, teismelise-aastaid Nice'is, rasket lenduriametit Teise Maailmasõja päevil ja loomulikult tema edukat kirjanikukarjääri. Väga olulist rolli Gary elus mängis ka ekstsentriline ema Nina, kes oma poja elu ja karjääri üsna karmi käega suunata püüdis. Filmi peaosades mängivad Pierre Niney ("Yves Saint Laurent") ja Charlotte Gainsbourg ("Melanhoolia”).

2. “Vehkleja” (2015)

On aasta 1952. Sõjast räsitud Haapsallu saabub elama meistersportlane Endel (Märt Avandi, "Nimed marmortahvlil"). Kinnise loomuga mees asub tööle kohaliku kooli kehalise kasvatuse õpetajana. Hoolimata kooli direktori vastuseisust õnnestub Endlil hakata lastele vehklemist õpetama. Lisaks armub Endel sama kooli kaunisse õpetajannasse Kadrisse (Ursula Ratasepp, "Kertu"). Kuid peagi peab treener langetama raske valiku: kas vedada alt oma kalleid õpilasi või riskeerida laste õnne nimel oma eluga… "Vehkleja" on ainest saanud Eesti sportlase ja treeneri Endel Nelise eluloost. Teistes osades Lembit Ulfsak ("Mandariinid"), Hendrik Toompere ("Maastik mitme kuuga") jpt. Vaata filmi Tasuta filmiriiulis, mille leiad Sisuleidja kõige alumiselt realt.

3. “Atlanta” (2016)

Komöödiaseriaal kahest nõost kes liiguvad ringi Atlanta räpimaailmas. Earn on omadega ummikusse jooksnud ja ülikooli pooleli jätnud, samal ajal kui tema nõbu Paper Boy on räpparina just oma suurt läbimurret saavutamas. Nii tekibki Earnil kaval plaan oma sugulase edu najal veidi head elu elada. Peaosas Donald Glover ehk Childish Gambino. Vaata seriaali Telia FOXNOW äpis

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "Don't F**k With Cats: Hunting an Internet Killer"

Netflixi dokumentaalseriaal sarimõrvari Luka Magnotta jälitamisest, mis kõik sai alguses YouTube'i laetud videost, kus keegi tapab kassipoegi.

2. "The Two Popes"

Kuldgloobustel neljale auhinnale kandideeriva Fernando Meirellesi ("City of God", "The Constant Gardener", "Blindness") uue filmi peaosades on Jonathan Pryce ja Anthony Hopkins.

3. "Three Identical Strangers"

Dokumentaalfilm kolmest komikutest, kes avastavad alles pea 20 aastat pärast sündi, et neil on vennad. Miks nad eraldati ja kes seda tegi?

4. "The Irishman"

Martin Scorsese "The Irishman" põhineb Charles Brandti raamatul "I Heard You Paint Houses" ning jutustab palgamõrvar Frank Sheerani (Robert De Niro) silme läbi loo organiseeritud kuritegevusest ning asjasse on segatud ka legendaarne ametiühingu juht Jimmy Hoffa (Al Pacino), kes kadus jäljetult 1975. aastal.

5. "The Witcher"

Netflixi seriaal "The Witcher" põhineb mõjuka Poola fantaasiakirjaniku Andrzej Sapkowski suurepärastel "Nõiduri" ("The Witcher") romaanidel, millest omakorda tegi Poola mängustuudio CD Projekt RED kolm videomängu, millest viimane "The Witcher 3: Wild Hunt" kujunes üheks kõrgemini hinnatuks mänguks läbi aegade.

Kui oled Amazon Prime Video kasutaja


1. "Tom Clancy's Jack Ryan" - 2. hooaeg

Üle ilma tuntud kirjaniku Tom Clancy loodud karakterit on filmides kehastanud nii Harrison Ford, Chris Pine, Alec Baldwin, Ben Affleck ning nüüd teeb seda Amazon Prime Video heaks 2. hooaega järjest näitleja, stsenarist ja režissöör John Krasinski. "Tom Clancy's Jack Ryan" sai Amazonilt hiljuti rohelise tule ka kolmanda hooaja jaoks.

2. "The Report"

CIA piinamisraporti loomist kajastava filmi peaosas on Adam Driver.

3. "The Expanse" - 4. hooaeg

Kultusliku ulmeseriaali "The Expanse" 4. hooaeg ei jää sugugi viimaseks, sest Amazon on juba tellinud ka viienda.

4. "The Man In the High Castle" - 4. hooaeg

Amazon Prime Video ehk Amazoni enda toodetud ühe esimese suure-eelarvelise alternatiivajaloolise seriaali viimane hooaeg.

5. "The Aeronauts"

Kui Eddie Redmayne ja Felicity Jones viimati ühes filmis koos mängisid, siis oli selleks Stephen Hawkingi elu kujutanud "Kõiksuse teooria" ("The Theory of Everything"), mille eest sai Redmayne parima meespeaosa Oscari ning Jones kandideeris parima naispeaosa Oscarile. Nüüd on nad tagasi ajaloolises draamas "The Aeronauts".

"The Aeronauts" räägib loo piloodist Amelia Wren ja teadlasest James Glaisher, kes suunduvad 1862. aastal esimeste inimestena õhupalliga kõrgustesse, kus polnud seni keegi käinud.

Filmis teeb kaasa ka "Eile veel" staar Himesh Patel, kes liitus ka Christopher Nolani "Teneti" näitlejatega. Lisaks teeva kaasa Phoebe Fox, Vincent Perez, Anne Reid, Tim McInnerny, Tom Courtenay jpt.

Filmi režissöör on Tom Harper ("The Woman in Black: Angel of Death", "War Book", "Wild Rose") ning stsenarist Jack Thorne ("Enola Holmes", HBO "His Dark Materials").

Kui oled Apple TV+ kasutaja

1. "Truth Be Told"

Draamaseriaali peaosades on Octavia Spencer, Lizzy Caplan ja Aaron Paul.

2. "For All Mankind"

Ronald D. Moore ("Battlestar Galactica") loodud ulmeseriaal kujutab maailma, kus Nõukogude Liit jõudis esimesena Kuule ja kus kosmoseralli kunagi ei lõppenud.

3. "See"

Ülimalt verise ja vägivaldse postapokalüptilise seriaali peaosas on Jason Momoa ning loojaks Steven Knight ("Peaky Blinders").

4. "The Morning Show"

Draamaseriaali "The Morning Show" peaosades on Jennifer Aniston, Reese Witherspoon ja Steve Carell.

5. "Servant"

M. Night Shyamalani ("Kuues meel", "Purunematu", "Lõhestunud", "Klaas") loodud õudusseriaal.