Hellikute ball on aasta maagilisim öö, mil Helliku kasside auväärne vanem valib kõigi kasside seast ühe erilise õnneseene, kes tõuseb kõrgemasse sfääri ning saab uue unelmate elu. Kes on kassidest väärilisim selle imelise kingituse jaoks? Algab võistlus täis kauneimaid laule ja vaimustavaid tantse.

Armastatud muusikali kass-tegelastena astub üles muljetavaldav plejaad filmi-, tele-, muusika- ja teatritalentidest: James Corden, Judi Dench, Jason Derulo, Idris Elba, Jennifer Hudson, Ian McKellen, Taylor Swift, Rebel Wilson ja Royal Ballet esibaleriin Francesca Hayward, kes teeb oma filmidebüüdi.

Lloyd Webber’i ikooniline muusika koos maailmatasemel tantsijatega eesotsas Tony-võitjast koreograafi Andy Blankenbuehler’iga toob uue generatsiooni ette kaasaegse nägemuse hinnatud klassikust koos vaatemängulise lavastuse, moodsate tehniliste lahenduste ja kõige erinevamate tantsustiilidega balletist moderntantsuni, hip-hopist jazzini ja tänavatantsust stepini.

Filmis astub üles ka Robbie Fairchild (Broadway „Ameeriklane Pariisis“), Laurie Davidson (TNT „Will“), hip-hop tantsu sensatsioon Les Twins Larry ja Laurent Bourgeois, tunnustatud tantsija Mette Towley (Rihanna ja Pharrell Williams’i N.E.R.D. muusikavideod), Royal Ballet esibaleriin Steven McRae ja tõusev täht muusikamaailmas Bluey Robinson.

Filmi on produtseerinud Debra Hayward, Tim Bevan, Eric Fellner ja Tom Hooper. Stenaariumi kirjutas Lee Hall („Billy Elliot“, „Rocketman“) ja Tom Hooper. Ekraniseeringule on produtsentidena oma puudutuse andnud ka Steven Spielberg ja Lloyd Webber ise.

Maailma ühe pikaealisima lavašõuna West Endi ja Broadway ajaloos nägi Cats ilmavalgust New London Theatre’i laval 1981. aastal, kus seda mängiti järgmised 21 aastat.

Kõige mainekamate auhindadega pärjatud Cats’i on lavastatud enam kui 50 riigis, 19 keeles ja esitatud enam kui 81 miljonile vaatajale, mis teeb sellest kõigi aegade ühe edukaima šõu.