1. "Marley ja mina“ (2008)

Owen Wilson ja Jennifer Aniston mängivad paari, kes armuvad, abielluvad, saavad lapsi ja arendavad oma karjääri. Selline tüüpiline armastuslugu võib tunduda igav, aga nende koer Marley teeb vastukaaluks mürglit kogu linateose vältel, nii et raske on temasse mitte armuda.

2. "Kodu poole: Uskumatu teekond“ (1993)

Kui pere otsustab minna San Franciscosse puhkusele, jätavad nad oma kaks koera ja kassi sõprade rantšosse hoiule. Kuldne retriiver Shadow, Ameerika buldog Chance ja kass Sassy teevad sellest eksliku järelduse, et nad on hüljatud. Nii otsustavad loomad rantšost põgeneva ning võtta ette seikluse, et oma pererahvaga ühineda.

3. “Välk" (2008)

Välk on kuulus koer, kes mängib Hollywoodi filmides, aga ta ise ei tea seda. Seepärast mõtleb koer, et tal ongi päriselt kõik need supervõimed, mida filmides näha saab. Kui Välk saab teada, et tema perenaine Penny on hädas, astub koer päris maailma ning püüab perenaist päästa.

4. "101 dalmaatsia koera“ (1996)

Cruella de Vil tahab täpiliste dalmaatsia koera kutsikate nahku ning palkab kurikaelad, et need koerad varastaks ja tapaks. Et seda kunagi ei juhtuks, jääb kutsikate vanemate, paari inimese ning mõningate teiste loomade ülesandeks.

5. "Air Bud“ (1997)

Kui Josh kolib pärast isa surma oma perega uude linna, on tal raske uute keskkonda sobituda. Joshist saab kooli korvpallimeeskonna mänendžer ning tema tee ristub hüljatud kuldse retriiveriga, kes vajab uut kodu. Poiss avastab, et koer suudab palli korvi visata ning lõpuks tundub, et asjad lähevad ülesmäge. Siis aga ilmub välja koera algne omanik, et looma tagasi nõuda.

6. "Beethoven“ (1992)

Kolme lapsega väikelinna pere adopteerib Beethoveni-nimelise bernhardiini, kes aitab lastel nende muredest jagu saada. Siiski aga sekkub ebaeetiline veterinaar ning lastel ja vanematel tuleb omakorda kaitsta koera ohtliku eksperimendi eest.

7. "Näituse parim“ (1992)

Võltsdokumentaali stiilis linateos jälgib gruppi koeraomanikke, kes osalevad oma koertega väljamõeldud MayFloweri koeranäitusel. Näidatakse nende teed näitusele, umbropsu võistlemist ning seejärel omanike elu. Tänu tundud näitlejatele on nali ja naer garanteeritud.

8. "Cujo“ (1983)

See Stephen Kingi romaanil põhinev film ei ole koguperelugu südantsoojendavast koerast. Seda on hoopis bernhardiinist, keda hammustab marutõves nahkhiir ning haigus ajab looma hulluks. Nii on filmis rohkelt tapastseene, kus osaleb isegi nahkhiir.

9. "Lassie, tule koju!“ (1943)

Lassie seiklused on liigutanud terveid põlvkondi kinokülastajaid, kuid 1943. aasta versiooni neist peetakse sageli parimaks. Selle filmi alguses on pere majanduslikel põhjustel sunnitud müüma oma koera, kes jõuab hertsogi ja tema lapselapse juurde suurde mõisa. Kui aga lapselaps märkab, et koer igatseb oma endist peret, laseb ta loomal põgeneda ning kodutee üles otsida. Hertsogi lapselast mängib muide noor Elizabeth Taylor.

10. "Peab armastama koeri“ (2005)

Sõbrad sunnivad Diane Lane’i mängitavat naist pärast lahutust kohtamas käima ning nii lõpetabki kohtamisportaalis oma profiili sõnadega „peab armastama koeri.“ Samaaegselt veendakse ka John Cusacki tegelaskuju kohtamiste vajadusest ning tema sõber korraldab talle koerte pargis Diane Lane’ga kokkusaamise. Nii see lähebki.

Koguperefilmile “Koera teekond” (2019) saab kaasa elada juba sel laupäeval, 7. detsembril kell 13 filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleteenusepakkuja Home3 (endine Viasat) vahendusel või suuremate kaablioperaatorite TVPlay filmikanalite teemapakettides. Detsembri lõpus jõuab film ka voogedastusteenusesse TVPlay Premium.