Kui oled Elisa kasutaja


1. ”Johannes Pääsukese tõeline elu”

Uue filmina leiab Elisa videolaenutusest Eesti filmi ”Johannes Pääsukese tõeline elu”. Hardi Volmeri mängufilm jutustab seiklusliku ja romantilise loo Eesti esimesest filmitegijast Johannes Pääsukesest (Ott Sepp) läbi tema müstilise uurimisretke Setumaale. Koos hea sõbra Volteriga (Märt Avandi) veedab lennuka jutuga elukunstnik Pääsuke 1912. aasta palaval suvel ühe uskumatu nädala Setumaal. Sellesse mahub naeru, nuttu, napsu, romantikat ja kõike muud, mis käib kaasas ühe 21-aastase tuulepeaga, kel kombeks esmalt tegutseda ja alles seejärel mõelda. Arhiivis on sellest retkest säilinud kõigest 7 minutit materjali, aga mis toimus veel siis, kui kaamera ei käinud?

2. ”Pariisi keiser”

Teine uus tulija Elisa Elamuse videolaenutuse kaustas on seikluslik ajaloofilm ”Pariisi keiser”. On Napoleon Bonaparte'i aeg. Eugène-François Vidocq on julm, kartmatu, kaval ja erakordselt andekas kurjategija, kes varastab, tapab ja röövib Pariisi pimedatel tänavatel. Et ta on ka väga sarmikas, keerleb tema ümber lakkamatult tolle aja kõige hurmavamaid kaunitare. Vidocqi ei takista isegi kõige paksemad vanglamüürid. Kaval põgenemisplaan aitab tal pääseda Prantsusmaa kõige rangema valvega vanglast. See kõik teeb temast allilmaautoriteedi, mistõttu hulk ohtlikke kurjategijaid liitub, et talle vastu hakata. Pärast edukat põgenemist hakkab Vidocq kaupmeheks, et end maskeerida, kuid kliendid saavad peagi aru, et ta pole keegi muu kui kuulus vanglapõgenik. Nad süüdistavad teda väljamõeldud kuriteos ja annavad ta sandarmitele üles.

Eugène-François Vidocqi põnev elu oli filmi ja elulooromaani vääriline. Tema isiksus andis inspiratsiooni niisugustele kirjandusklassikutele nagu Victor Hugo, Honoré de Balzac ja Edgar Allan Poe.

3. ”Eia jõulud Tondikakul”

3) Elisa Huubist leiab südamliku koguperefilmi ”Eia jõulud Tondikakul”. Tegu on seiklusrikka jõulufilmiga 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, kokku viima kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

4. ”Rusikas”

Kvaliteetsete Skandinaavia põnevussarjade fännidele on Elisa Huubis vaatamiseks üleval Elisa originaalsarja ”Rusikas” terve hooaeg! Sari räägib Külma sõja aegsest Soomest ja seal tegutsevatest agentidest. Seda ajal, mil nii CIA kui KGB soovivad kontrollida, kes saab Soome järgmiseks presidendiks. Sisust lähemalt: 1955. aasta suvel intensiivistub Külm sõda Helsingis. Nii Nõukogude Liit kui USA suurendavad oma luuretegevust, kuna mõlemad kardavad, et Soome asub vastaspoolele seoses lähenevate presidendivalimistega. CIA toetab Karl-August Fagerholmi ja KGB Urho Kekkoneni, aga kes on Soome poolt?


Kui oled Go3 kasutaja

Kui kolm ülikooli parapsühholoogi kaotavad õiguse teha teaduslik uurimustöö, ning otsustavad asutada oma firma - "Tondipüüdjad" ja lõpuks ometi uurida Tsentraalpargi läänepoolses osas aset leidvaid kummalisi juhtumeid. Uurimuse tulemusena leiavad nad, et kogu Manhattan on ümber piiratud teise maailma deemonite poolt. Ning loomulikult tuleb nüüd tegutseda.

Osades: Bill Murray, Dan Aykroyd

Režissöör: Ivan Reitman

5 aastat pärast lahingut jumal Gozeriga on Tondipüüdjad madalseisus - kummitusi pole, mundrit tuleb selga ajada veel vaid laste lõbustamiseks. Uurides aga kunagise kliendi Dana (Weaver) lapsega juhtunud ebatavalist seika saab peagi selgeks, et New Yorgi kanalisatsioonisüsteemi on kogunemas midagi katastroofilist, millega on seotud ka Dana töökohaks olevas muuseumis seisev iidset Moldaavia türanni kujutav maal.

Osades: Bill Murray, Dan Aykroyd

Režissöör: Ivan Reitman


Kui oled Telia kasutaja


1. “Stockholm” (“Stockholm", 2019)

Põnev draamakomöödia, mis põhineb uskumatuna näival tõsielulool. Aastal 1973 proovib Lars Nystrom (Ethan Hawke, "Poisipõli") Stockholmis panka röövida. Ta võtab pantvange, et päästa vanglast oma sõpra Gunnarit (Mark Strongm "Kingsman"). Läbirääkimised jooksevad rappa, ent pingelises olukorras süttivad Larsil tunded pantvang Bianca (Noomi Rapace, "Prometheus") vastu. Nende vahel tekib tugev side, mis paneb hiljem aluse psühholoogilisele fenomenile nimega Stockholmi sündroom.

2. “Diego Maradona” (“Diego Maradona”, 2019)

Dokumentaalfilm, mis on kokku monteeritud enam kui 500 tunnist seni avalikkuse eest varjul olnud materjalist. Aastal 1984 saabus argentiinlasest jalgpalligeenius Diego Maradona Napolisse suurima tasu eest, mida ükski klubi kunagi mängija eest maksnud oli. Mees sooritas mänguväljakul imesid, kuid tema elu väljaspool palliplatsi osutus pöörasemaks ja skandaalsemaks kui eales oodata oleks osatud. See on unustamatu lugu meeletust andest, hiilgusest, meeleheitest, reetmisest, korruptsioonist ja ka lunastusest. Filmi režissöör on tunnustatud dokumentalist Asif Kapadia ("Amy”).

3. “Kontori jõulupidu” (“Office Christmas Party”, 2016)

Firma tegevjuht Carol plaanib sulgeda oma peoloomast venna Clay juhitud osakonna. Nüüd tahavad Clay ning tema ettevõtteharu tehnikaosakonna juht Josh korraldada erakordse ja vägeva kontori jõulupeo. Nende eesmärk on avaldada muljet potentsiaalsele kliendile ja sõlmida ülioluline tehing, mis aitaks kõikide kolleegide töökohad päästa. Metsik pidu väljub aga totaalselt kontrolli alt… Filmis mängivad Jennifer Aniston ("Vastikud ülemused"), Jason Bateman ("Õhus"), Olivia Munn ("Raudmees 2") jt. Vaata filmi tasuta filmiriiuli uues kataloogis Jõulud.

4. “Õelad unistused” (“Mean Dreams", 2016)

Filmi peategelased on noorukesed Jonas ja Casey, kes kohtuvad tänu Casey truule koerale. Peagi on noored teineteisesse armunud, hoolimata Casey korrumpeerunud politseinikust isa vastuseisust. Peagi muutub olukord nii teravaks, et Jonasel ei jää muud üle, kui varastada raha ja koos oma kallimaga põgeneda. Armunud noortel pole aga õrna aimugi, kui eluohtlikku afääri nad end mässinud on… Mängivad Bill Paxton ("Titanic"), Sophie Nélisse ("Etturi ohverdus") jt. Vaata filmi tasuta filmiriiulis.

5. “Asterix vallutab Ameerika” (“Asterix in America”, 1994)

Film jutustab Gallia vallutaja Asterixi ja tema kohmaka sõbra Obelixi seiklustest. Aasta on 50 e.kr. ja Caesar on edukalt vallutanud kogu Euroopa, välja arvatud vaid üks väike prantsuse küla. Külas elav nõid loob nii kange võlujoogi, mis muudab külaelanikud võitmatuteks. Siiski saavad sõdalased nõia kätte ja viskavad ta üle maailma ääre. Nüüd on Asterixi ja Obelixi kord tuua maag Ameerikast tagasi ning päästa oma kodukant!


Kui oled Netflixi kasutaja

1. "The Crown" - 3. hooaeg

2. "The Movies That Made Us"

3. "Jumanji: Welcome to the Jungle"

4. "The Irishman"

5. "Final Space" - 2. hooaeg

Kui oled Amazon Prime Video kasutaja

1. "Tom Clancy's Jack Ryan" - 2. hooaeg

2. "The Report"

3. "Brittany Runs A Marathon"

4. "The Man In the High Castle" - 4. hooaeg

5. "Oblivion"



1. "Dickinson"

2. "For All Mankind"

3. "See"

4. "The Morning Show"

5. "Servant"