Kui oled Elisa kasutaja

1. ”Johannes Pääsukese tõeline elu”

Uue filmina leiab Elisa videolaenutusest Eesti filmi ”Johannes Pääsukese tõeline elu”. Hardi Volmeri mängufilm jutustab seiklusliku ja romantilise loo Eesti esimesest filmitegijast Johannes Pääsukesest (Ott Sepp) läbi tema müstilise uurimisretke Setumaale. Koos hea sõbra Volteriga (Märt Avandi) veedab lennuka jutuga elukunstnik Pääsuke 1912. aasta palaval suvel ühe uskumatu nädala Setumaal. Sellesse mahub naeru, nuttu, napsu, romantikat ja kõike muud, mis käib kaasas ühe 21-aastase tuulepeaga, kel kombeks esmalt tegutseda ja alles seejärel mõelda. Arhiivis on sellest retkest säilinud kõigest 7 minutit materjali, aga mis toimus veel siis, kui kaamera ei käinud?

2. ”Pariisi keiser”

Teine uus tulija Elisa Elamuse videolaenutuse kaustas on seikluslik ajaloofilm ”Pariisi keiser”. On Napoleon Bonaparte'i aeg. Eugène-François Vidocq on julm, kartmatu, kaval ja erakordselt andekas kurjategija, kes varastab, tapab ja röövib Pariisi pimedatel tänavatel. Et ta on ka väga sarmikas, keerleb tema ümber lakkamatult tolle aja kõige hurmavamaid kaunitare. Vidocqi ei takista isegi kõige paksemad vanglamüürid. Kaval põgenemisplaan aitab tal pääseda Prantsusmaa kõige rangema valvega vanglast. See kõik teeb temast allilmaautoriteedi, mistõttu hulk ohtlikke kurjategijaid liitub, et talle vastu hakata. Pärast edukat põgenemist hakkab Vidocq kaupmeheks, et end maskeerida, kuid kliendid saavad peagi aru, et ta pole keegi muu kui kuulus vanglapõgenik. Nad süüdistavad teda väljamõeldud kuriteos ja annavad ta sandarmitele üles.

Eugène-François Vidocqi põnev elu oli filmi ja elulooromaani vääriline. Tema isiksus andis inspiratsiooni niisugustele kirjandusklassikutele nagu Victor Hugo, Honoré de Balzac ja Edgar Allan Poe.

3. "Eia jõulud Tondikakul”

Elisa Huubist leiab südamliku koguperefilmi ”Eia jõulud Tondikakul”. Tegu on seiklusrikka jõulufilmiga 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Eia ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, kokku viima kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

4. "Rusikas"

Kvaliteetsete Skandinaavia põnevussarjade fännidele on Elisa Huubis vaatamiseks üleval Elisa originaalsarja ”Rusikas” terve hooaeg! Sari räägib Külma sõja aegsest Soomest ja seal tegutsevatest agentidest. Seda ajal, mil nii CIA kui KGB soovivad kontrollida, kes saab Soome järgmiseks presidendiks. Sisust lähemalt: 1955. aasta suvel intensiivistub Külm sõda Helsingis. Nii Nõukogude Liit kui USA suurendavad oma luuretegevust, kuna mõlemad kardavad, et Soome asub vastaspoolele seoses lähenevate presidendivalimistega. CIA toetab Karl-August Fagerholmi ja KGB Urho Kekkoneni, aga kes on Soome poolt?

Kui oled TVPlay Premium kasutaja

"Hävitaja" on Nicole Kidmani (Moulin Rouge, Dogville, Aquaman) üks läbi aegade parimaid rolle pakkuv film, mille eest on ta juba paljudele auhindadele, sealhulgas ka parima naisnäitleja Kuldgloobusele kandideerinud. Võib julgelt öelda, et nii karmis ja võimsas rollis ei ole te Nicole Kidmani kunagi näinud. Kindlasti ei tohiks filmi vahele jätta need, kellele meeldivad sünged politseidraamad ja „nordic noir“ žanrisse jäävad filmid ja raamatud.

Osatäitjad: Nicole Kidman, Toby Kebbell, Tatiana Maslany, Sebastian Stan, Scoot McNairy, Bradley Whitford

Režissöör: Karyn Kusama

Kujutlege maailma , milles pole kohta tunnetel ning kus kirjandus , maalikunst ja muusika on keelatud . Tere tulemast Libriasse , totalitaarsesse süsteemi , milles kehtivate rangete reeglite täitmist kontrollivad Valvurid , kellel on õigus hukata igaüks , keda süüdistatakse tunderoimas . John Preston on Valvurite seast kõige kompromissitum ja halastamatum , kes ei annaks armu ka omaenda lastele . Aga just süsteemi ustavaimast kaitsjast võib saada ühel päeval ainus , kes oleks võimeline seda kukutama .

Osatäitjad: Christian Bale, Dominic Purcell, Sean Bean, William Fichtner

Režissöör: Kurt Wimmer

Kui oled Telia kasutaja

1. “Lõvikuningas” (“The Lion King”, 2019)

Lõvipoiss Simba suurim eeskuju on tema isa, lõvikuningas Mufasa. Kuningas õpetab pojale teadmisi ja oskusi, et temast oma mantlipärija kasvatada. Ent uueks kuningaks tahab saada ka Mufasa kibestunud vend Scar, kes haub kurja salaplaani. Simba reedetakse ja saadetakse kodukandist minema. Õnneks leiab ta endale uued sõbrad ja peagi on käes aeg võtta sisse oma õige positsioon suures eluringis. Filmi tegelased räägivad eesti keeles, neile andsid oma hääle Valter Soosalu, Kalle Sepp, Mait Malmsten, Marko Matvere jt.

2. “Mai esimene esmaspäev” (“The First Monday in May", 2016)

Kaasahaarav ja glamuurne dokumentaalfilm. Kaamerad viivad vaatajad kulisside taha piiluma, kuidas korraldatakse moenäituse "China: Through The Looking Glass" ("Hiina läbi peegli") avamist ning selle puhul toimuvat üritust Met Gala. Tegu on ühe New Yorgi kõige eksklusiivsema üritusega, kus on kohal kõik staarid nii moe, kunsti kui popkultuuri vallast, kuid mille korraldamine on väga närvesööv, sest iga detail peab olema täiuslik. Filmi kesksed tegelased on Vogue'i peatoimetaja ja Met Gala pealik Anna Wintour ning kuraator Andrew Bolton.

3. "Koera teekond” (“A Dog’s Journey”, 2019)

Südamlik draamakomöödia, järg hittfilmile "Koera elu mõte". Koer Bailey elab Michiganis koos juba vanaisa-staatuses Ethani ja tema naisega. Ta on kiindunud oma uude mängukaaslasesse – Ethani pisikesse tütretütresse. Tüdruku ema otsustab aga lapse ära viia. Bailey on aga vana koer ja kui ta hing valmistub sellest elust järgmisesse liikuma, on tal kutsikana uuesti sündides võimalus tüdruk üles otsida.

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "The Irishman"

2. "Klaus"

3. "The Dragon Prince" - 3. hooaeg


4. "The Crown" - 3. hooaeg

5. "Final Space" - 2. hooaeg

Kui oled Amazon Prime Video kasutaja

1. "Tom Clancy's Jack Ryan" - 2. hooaeg

2. "One Child Nation"

3. "The Man In the High Castle" - 4. hooaeg

4. "Brittany Runs A Marathon"

5. "The Report"

1. "Dickinson"

2. "For All Mankind"

3. "See"

4. "The Morning Show"

5. "Servant"