Toitumisspetsialist kirjutab allikas Daily Mail, et ehkki paljud inimesed armastavad peale lõunat turgutada ennast mõne puuviljaga, sest see täidab hästi ja kiiresti kõhtu ning aitab leevendada suur isu mõne kommikese või šokolaadi järele, on see pikemas perspektiivis päris kahjulik.

Peale lõunat mõne puuvilja söömine tõstab veresuhkru taseme kõrgele, mis tekitab õhtul eriti suure magusaisu. Kuid kuna tõenäoliselt sa õhtuti ennast enam eriti palju ei liiguta, ladestub kõik see magusakogus rasvaks ja tekib surnud ring, kus sa muudkui kosud. Sest terve päev tervislik olemisest ei ole väga kasu, kui sa õhtul sööd palju magusat.

See muidugi ei tähenda, et sa peaksid puuviljade söömise täiesti ära lõpetama. Loomulikult mitte! Need sisaldavad ju palju vitamiine ja muid kasulikke aineid. Aga toitumisspetsialist soovitab neid lihtsalt süüa enne lõunat, näiteks rikasta nendega oma hommikusööki.

Aga mida siis pärastlõunal süüa, kui õhtusöögini on palju aega, aga kõht on jube tühi? Hea snäkk on näiteks köögiviljad hummusega, see on proteiinirikas ja täidab samuti kiiresti kõhtu, kuid ei tõsta veresuhkrut nii nagu puuvili seda teeks.

Allikas: Daily Mail