Klatšimine

Vahel ikka juhtub, et kohvinurgas arutad ühe töötajaga seda, milliste veidrate riietega üks teine töötaja paar päeva tagasi kontoris oli. See on süütu klatš, mis ununeb arvatavasti mõlemal osapoolel paari minutiga ja seda räägiti pigem auru välja laskmise eesmärgil. Kuid kui klatš muutub sihipäraseks kiusamiseks ega näi lõppevat, on sellele vaja kiiresti tõmmata pidur peale või lahkuda sellest keskkonnast.

Liigne kontroll

Loomulikult peab ülemusel olema ülevaade sinu tehtavast tööst, muidu ei saaks see firma lihtsalt toimida. Kuid kui sul tekib tunne, et sinu eraasjades soritakse, sul puudub õigus oma arvamusele või seda surutakse pidevalt maha, peab hakkama tegutsema. Manipulatiivses õhkkonnas viibimine keerab su vaimse tervise tuksi kiiremini kui sa arvatagi oskad.

Diskrimineerimine välimuse põhjal

See ei tohiks olla lubatud mitte üheski keskkonnas. Igal inimesel on õigus välja näha selline nagu ta tahab, loomulikult siis, kui elementaarsed hügieeninõuded on täidetud. Kuid kui teil on kohustuslik tööriietus, mida sina keeldud kandmast, on tegu siiski sinu probleemiga, mitte ülemuse poolt kehtestatud veidra nõudmisega.

Töötaja eraelu alahindamine

Enamikes töökohtades on ette nähtud kindel arv töötunde. Ikka võib juhtuda, et vahel tuleb teha natuke ületunde ja mõnel juhul neid isegi ei kompenseerita, aga kui seda hakkab juhtuma liiga tihti, peaks iga inimese peas tööle hakkama häirekell. Tööandja võiks samuti vahel tulla vastu, kui sul on vaja minna lapsega arstile, eriti, kui sa oled normaalne töötaja, kes teeb alati oma vajalikud tegemised õigeks ajaks ära.

Meestekeskne töökeskkond

Kui ettevõttes on rohkem mehi kui naisi, ongi see üpris loogiline, et meeste arvamus domineerib. See ei tähenda siiski, et naiste arvamust ei peaks kuulda võtma, sest ka naistel on palju häid ideid, mida tasuks kasutusele võtta. Kõikides firmades peaks mehi ja naisi kohtlema võrdselt.

Allikas: Inc.