1. Ära osta iga jõulupeo jaoks uut kleiti või kostüümi, osta endale kas üks klassikaline kleit, mida kanda igal üritusel, või laenuta hoopis kuskilt. Variandiks on laenata kleit ka mõnelt sõbrannalt. Üks klassikaline kleit on sellepärast hea, et sinna juurde saab lisada iga kord erinevaid aksessuaare või kanda seda erinevate jakkidega.

2. Ära tee kalleid kingitusi. Pange sõprade- või pereringis paika kindel summa, mille eest te kingitusi teete ja leppige kokku, et keegi ei ületa seda summat. Samuti mõtle sügavalt järele, kas sa tõesti pead igale inimesele tegema kingituse.

3. Õpeta lapsi juba varakult väärtustama isetehtud asju. Võtke terve perega mõni õhtupoolik, kus meisterdate koos lastega näiteks vanavanematele kingitusi. Niimoodi õpivad ka nemad, et jõuluaeg tähendab palju rohkemat, kui hunnikut kallist plastmassi.

4. Jõulupeo söögitegemisest võiks kõik osa võtta. Kui kellegi juures on kokkusaamine, võiks igaüks midagi süüa kaasa võtta, et peoplaneerija kulud oleksid väiksemad.

5. Mõtle endale välja kindel ja realistlik eelarve ning pea päriselt ka sellest kinni.

6. Mõtle välja südamlikud kingitused, mis ei maksa raha. Olgem ausad, enamikul meist on ju kõik eluks vajalik olemas. Vajalikke majapidamistarbeid tahavad inimesed nagunii ise osta ja valida. Mõtle järele, mida oleks kellelgi päriselt vaja. Äkki on su õde pidevast laste kantseldamisest väsinud ja tema unistus oleks üks vaba õhtu? Äkki saad sina sellega aidata?

7. Kui sa tahad reisile minna või seda kellelegi kinkida, siis osta need piletid varakult ära, sest mida varem need ära osta, seda odavam su reis tuleb. Kui sa just ei ole riskialdis ega jää ootama viimase hetke pakkumisi.

8. Näe natuke vaeva ja uuri välja, mis vahvaid tasuta jõuluüritusi toimub. Minge kogu perega ja nautige koosolemist täitsa ilma rahata!

Allikas: The Everygirl