Dr Mosley usub, et just vähene ööuni mõjutab meie seedimist, mistõttu meie kehad ei suuda toitu piisavalt efektiivselt töödelda.

Tema sõnul mängivad siin rolli kaks “nälja hormooni“ — ghreliin ja leptiin. Ghreliini vabastatakse siis, kui aju annab signaali, et su kõht on tühi ja leptiini selleks, et näljatundega toime tulla. Kõik annab aga märku sellest, et su aju on ülekoormatud ning kui sa piisavalt ei puhka, toodab keha rohkem ghreliini ja vähem leptiini, mille tagajärjel oled pidevalt näljane.

Chicago ülikooli poolt avaldatud uuring tõestas, kui palju vähene ööuni neid hormoone tegelikult mõjutab ja avastasid, et öö jooksul kõigest neli tundi puhanud inimestel oli 18% madalam leptiini tase ja 28% kõrgem ghreliini tase, millega kaasnes söögiisu tõus. Muide, sageli tekkis sel juhul isu just soolaste toitude vastu.

Lisaks sellele avaldas dr Mosley, et stressihormoon kortisool tõstab samuti söögiisu ja olgem ausad, kui me pole korralikult magada saanud, on ka keha rohkem stressis.

Kui oled korralikult puhanud, on sul ka rohkem energiat ja oled suurema tõenäosusega valmis end liigutama ning see kõik on kaalulangetamise vaatevinklist ääretult oluline.

Seega, homme keera äratuskella tunni võrra edasi!