"Nähtamatu mees" oli esialgu üks paljudest filmidest, mis pidi linastuma 2016. aastal alguse saanud Universal Dark Universe bänneri alt. Filmi peaosa ehk nähtamatut meest pidi kehastama Johnny Depp, aga kuna Dark Universe'i esimene film "Muumia" ("The Mummy") osutus tohutuks läbikukkumiseks, siis loobus Universal kõikidest plaanidest ning "Nähtamatu mehe" ekraniseerimisõigused läksid üle filmistuudiole Blumhouse.

Sellest sündiski "Sae" ("Saw") filmide stsenaristi ja "Kurja kutsumise" universumi loonud James Wani pikaaegse koostööpartneri Leigh Whannelli ("Astraal 3", "Upgrade") lavastatud "Nähtamatu mees", mille peaosas on suurepärane karakternäitleja Elisabeth Moss ("The Kitchen", "Her Smell", "Ruut", "Mad Men", "Teenijanna lugu", "Top of the Lake"). Nähtamatut mees kehastab aga "Doktor Une" režissööri Mike Flangani Netflixi seriaalis "The Haunting of Hill House" unustamatu rolli teinud Oliver Jackson-Cohen.

See kõik tähendab, et filmi peategelane pole enam nähtamatu mees, vaid hoopis see, keda ta terroriseerib.

Wellsi "Nähtamatu mehe" romaani põhjal on tehtud mitmeid filme, mis on olnud kas otsesed ekraniseeringud (1933. aasta Universali film) või uued nägemused nagu Paul Verhoeveni "Hollow Man", mille peaosades särasid Kevin Bacon, Elisabeth Shue ja Josh Brolin. Blumhouse'i oma mahub sellesse teise kategooriasse.

Uue "Nähtamatu mehe" üks produtsent on Jason Blum ja kaastootja tema Blumhouse Productions. Blum ja Blumhouse on juba aastaid kujundanud Hollywoodi õudusfilmide maastikku ning iga uue filmiga on mitmeid kordi tõestatud, et innovatsioon õudusžanris pole kuskile kadunud.

Blumhouse'i abil sündisid näiteks megahitiks kujunenud "Paranormal Activity", mille seitsmes osa linastub 2021. aastal, aga ka sellised seeriad nagu "Astraal", "Patupuhastus", "Pahaendeline", "Ouija", "Unfriended", "Palju õnne surmapäevaks", M. Night Shyamalani tagasi toonud kolm viimast filmi ("Külaskäik", "Lõhestunud", "Klaas") ja eelmisel aastal uuesti alustanud "Halloweeni" seeria. Blumhouse toodab ka klassikaliste õudusfilmide uusversioone ("Mustad jõulud" jpt) või ammu surnud seeriate uusi nägemusi ("Halloween"). Stuudio sattus hiljuti ka suure skandaali keskele, mis päädis sellega, et nende tulevane film "The Hunt" ei pruugi kunagi kinodesse jõuda.

Blumhouse tootis ka Jordan Peele õudusfilmi "Kao ära", mis võitis parima originaalstsenaariumi Oscari, aga mainimata ei saa jätta ka kahasse toodetud draamat "Whiplash", mis võitis kolm Oscarit ning pani aluse režissöör Damien Chazelle'i Hollywoodi karjäärile, ja Spike Lee ajaloolist draamat "BlacKkKlansman", mis võitis Oscari mugandatud stsenaariumi eest. Jason Blum produtseeris ise ka Jordan Peele'i järgmise filmi "Meie"