Heidi Hanso naudib novembrikuist pimedust ja vaikust: “Hommikul vean lapsed kooli-lasteaeda, talitan loomad ära ja ülejäänud päev on minu!”

See “toas omi asju teha” teha tähendab Heidile, et lõpuks ometi on tal aega rahulikult arvutis oma telesaateid monteerida, mõelda ja kirjutada, ilma et hädapärased õuetööd taluaknast sisse pressiks. Sest olgu suvi või talv, Heidi elab praegu tempos, millele ilmselt enamik inimesi vastu ei peaks.

Suvel Tallinnas ei käi

“Olen oma elu korraldanud niimoodi, et alates mai keskpaigast, kui telehooaeg lõpeb, ma kuni sügiseni Tallinna ei tulegi. Suvel toimetan ainult oma taluasju: ehitan, tegelen loomade ja lastega ning võõrustan Pajuväraval turiste. Heidi hinnangul käis sel suvel Pajuväraval mitu tuhat turisti, ainuüksi avatud talude päeval pani end kirja 1365 inimest.

Päris hull arv inimesi oma kodus vastu võtta, aga ikkagi ei tasu talupidamine end ära — juba loomadele kulub märkimisväärne summa ja samas vajab ka maja pidevalt kõpitsemist –, seetõttu peabki Heidi sügisest kevadeni Tallinnas teletööd rabama. Ega ta selle üle kurda, sest teletöö on tema enda sõnul praegu just see, mis hinge toidab ja vaimu arendab.

Telemaastikul on Heidi askeldanud juba kaugelt üle kümne aasta. Kui enamasti on ta töötanud nii-öelda kaamera taga, siis praegu on ta teist hooaega Kanal 2 telesarja “Tuhat tervist” toimetaja. Sellest hooajast juhib ja toimetab ta samas telejaamas ka lemmikloomasaadet “Lemmikute lemmik”. Lisaks teeb ta seal autorilugusid seikluslikku keskkonnasaatesse “Jälg”, kirjutab siia-sinna kolumne, mõtleb kalaajakirjale kalaretsepte välja… ja haarab üldiselt kinni igast võimalusest, mis tundub põnev ja samas toob ka sisse. “Töötan sügise- ja talveajal mitmete meediaväljaannete jaoks täpselt nii pingeliselt, kui mul energiat jätkub,” on ta endale piirid paika pannud.

Päris hea tempo on

Nädalas veedab ta praegu 1–3 päeva Tallinnas võtetel, seejärel sõidab Saaremaale, monteerib paar päeva kodus arvuti taga saateid, samal ajal loomade eest hoolitsedes ja lastega tegeledes. “Päris hea tempo on,” naerab ta ise. “Aga ma armastan sellist elu: üks asi, mida ma ei talu, on rutiin. Ma ei taha tunda, et olen Saaremaal mere taga kinni. Naudin väga, kui saan telesse tööle tulles küüned korda teha ja meigi näole panna!”

Heidi sõnul on talle väga oluline, et ta karjääri mõttes pidevalt areneks. “Seetõttu olengi praegu vastu võtnud kõik telealased pakkumised, mis mulle tulnud on. Mulle näiteks on täiesti värske ülesanne saate juhtimine: kuidas ma tekste kirjutan, kuidas neid esitan. See kõik on mulle uus, huvitav ja tähtis.”

Heidi tunnistab, et ta on üks neist, kes saab energiat sellest, kui tema ümber on palju sagimist ja rohkesti inimesi. “Talvel ju Saaremaal inimesi ei ole ning hakkaksin seal õige pea end kurva ja üksikuna tundma. Seetõttu naudin väga oma praegust ülikiiret elu ja loodan, et tervis sellele ikka vastu peab.”

Loe edasi Kodutohtri novembrikuu numbrist või portaalist kodus.ee

Kodutohtri novembrikuu teemad
* 8 superväekat ilutoitu

* Truudusetuse suurimad müüdid

* Vastulöök väikeste viirustele

* Turguta oma immuunsüsteemi!

* Seedimise pikk teekond

* Toidulisandite ABC

* Valge kitli mõju vererõhule

* Kaunid kiharad on su enda kätes

* 7 trennimuret, millele tasub tähelepanu pöörata

* Vaeva ja aega väärt supp