Suurbritannia farmer Guy Singh-Watson avaldas, et ühel kuninglikul lõunal Buckinghami palees, millel ka temal oli õnn osaleda, avaldas kuninganna, et tema menüüsse üldjuhul kartulid tõepoolest ei kuulu. "Ma ei mäleta täpselt, kuidas, aga me hakkasime rääkima diabeedist ja dieetidest ning kuninganna ütles, et ta ei söö väga kartuleid," selgitas mees.

Eelnevalt on avaldatud ka, et kuninganna piirab oma igapäevaste toiduportsude suurust ja kuninganna endise koka, Darren McGrady sõnul ei mõtle ta liiga palju sellele, mida ta sööb, vaid eelistab tavaliselt traditsioonilisi Briti ja Prantsuse päritolu roogasid. Kui Darren soovis aeg-ajalt valmistada midagi uut, pidi ta selleks saama eelnevalt kuninganna nõusoleku.

Muide, kuninganna suhtumine toitu on vastuolus tema abikaasa, prints Phillipi eelistustega, sest viimane on palju seiklushimulisem ja talle meeldib proovida erinevaid toite ning uued koostisosad tekitavad Phillipis elevust.

Lisaks on kuninganna teatud toitude serveerimise Buckinghami palees sootuks ära keelanud. "Me ei tohi kunagi valmistada midagi, milles on küüslauku või liiga palju sibulat," tõdes Darren, kes töötas kuningliku perega koos 15 aastat.