Hea tervise saladus on lahkus. See mõjutab nii vaimset kui füüsilist tervist. Kui inimene on siiralt lahke, aitab see rakulisel tasandil vananemise vastu ja tänu sellele vabanevad inimese kehas õnnehormoonid, mis teevad enesetunde paremaks.

Tead ju isegi, et kui oled halvas meeleolus ja saad lähedaselt inimeselt toetava kallistuse, on kohe palju parem olla. Kui sa kallistad oma lähedasi inimesi regulaarselt, on sul lausa 32% väiksem võimalus haigeks jääda. See on praegusel viiruste hooajal üks äärmiselt kasulik nipp!

Samuti on tõestatud, et need inimesed, kes kasvavad üles keskkonnas, kus nende vastu on oldud lahked, neid on õpetatud olema lahke ja füüsiline kontakt on nende jaoks igapäevane, siis nemad elavad kauem ja õnnelikumalt.

Kuid kui sina tunned, et füüsiline kontakt ja kallistused ei ole päris sulle või sa tunned end seda tehes ebamugavalt, siis ära muretse, sest ka teistmoodi on võimalik lahke olla ja tunda õnnehormoonide vabanemist kehas.

Jagame sulle kolm head tegevust, mida teha, kui tahad teiste inimeste suhtes lahkemaks muutuda.

Ütle "aitäh"

See on niivõrd lihtne sõna ja meile on ju juba lapsest saati õpetatud, et kui keegi meile midagi head teeb, tuleb teda tänada. Kuid täiskasvanueas tunduvad väikesed heateod meile ebaolulised ja me tihtipeale isegi ei märka neid enam. Kuid kindlasti tead isegi, kui hea on tunne, kui keegi on sinu heategu märganud ja siiralt tänab sind selle eest. Miks mitte olla ka ise see inimene, kes tekitab teistes hea tunde?

Veeda inimestega kvaliteetaega

Oma sugulaste või sõprade juurde minnes ole päriselt olemas. Näita neile, et sa hoolid. Tänapäeva maailmas on pea iga inimene liimitud oma nutiseadme külge, kuid isegi kui sa oled multifunktsionaalne, ei saa sa olla korraga telefonis ja samal ajal siiralt vestelda. Ole kogu hingega asja juures, kui sa oma kallite inimestega aega veedad. See tähendab neile palju.

Mine vabatahtlikuks

Väga paljud edukad inimesed on öelnud, et mõnda aega vabatahtliku töö tegemine on aidanud neil jõuda sinna, kus nad praegu on. Sest see on pannud neid mitmeid asju hoopis teise nurga alt nägema. Ja pealegi on teada-tuntud tõde, et kui sa teed kellelegi midagi head, hakkad sa ka ennast ise hästi tundma.

Allikas: Mind Body Green