1. Peale juustu ostmist mässivad inimesed selle kile või fooliumi sisse, et ta külmkapis ära ei kuivaks. Mõte on küll õige, aga kile või fooliumi sees kaotab juust vaikselt oma lõhna, niiskuse ja maitse.

2. Samuti ei tohiks juustu hoida õhukindlas plastikkarbis, kuid see kehtib poolpehmete ja kõvade juustude puhul. Väga pehmeid juuste võib hoida sellises plastikkarbis.

3. Juustu ei tohiks hoida tundide viisi toatemperatuuril. Kui seda paar tunnikest teha, ei juhtu midagi, aga päris ööseks seda välja jätta ei tasu.

4. Ära pane juustu külmkapis tsitruseliste puuviljade kõrvale. Juust võtab kiiresti enda külge igasuguseid erinevaid lõhnu ja arvatavasti ei ole sa eriti rõõmus sidrunimaitselise juustu üle.

5. Mitte mingil juhul ära pane juustu sügavkülma, see rikkub maitse, lõhna ja tekstuuri väga kiiresti ära.

6. Hoia hallitusjuustu külmkapis teistest toitudest eraldi, et hallitusjuust ei võtaks enda külge teiste toitude maitseid ja ka vastupidi.

7. Mozzarella peaks olema alati oma soolvees, täpselt nii, nagu seda müüakse. Kui sa peale juustu söömist jätad pool alles, aga ei pane seda tema vedelikku tagasi, siis kuivab juust väga kiiresti ja ei maitse enam pooltki nii hästi, kui peaks.

Allikas: Insider