Liigu palju õues

Kontoritöötajatel on see füüsiliselt küll natukene raskendatud, kuid kõik on võimalik. Kasuta palju treppe, väldi igal võimalusel lifti, tee pikki aktiivseid õhtuseid jalutuskäike ja kasuta oma nädalavahetusi targalt ära.

Sea endale suur eesmärk

Uuringud on tõestanud, et inimestel, kellel on igapäevaselt rõõm üles tõusta ja tegeleda endale meeldivate asjadega, on palju suurem tõenäosus kaua elada. Leia endale see miski, mis sind tõeliselt südamest köidab ja proovi sellele iga päev aega pühendada.

Vähenda stressi

Meie kõigi elus on stressirikkaid perioode, kuid kui sa suudad neid vaadata selle pilguga, et need on sulle midagi õpetanud, siis hinda seda ja jäta see periood selja taha. Ole tänulik, kuid proovi edasi liikuda.

Ära söö kõhtu liiga täis

Eksperdid soovitavad iga toidukord süüa umbes nii palju, kuni tekib tunne, et kõht on 80% ulatuses täis. Niimoodi väldid ülesöömist, millega kaasnevad erinevad probleemid, mis ei aita just kaua aega elada.

Tarbi mõõdukalt alkoholi

Uuringud on näidanud, et inimesed, kes suudavad mõõdukas koguses alkoholi söögi kõrvale või sõprade seltskonnas nautida, elavad kauem, sest neil on oluline omadus — nad oskavad lõõgastuda. Kuid kindlasti tuleb jälgida, et see ei muutuks liiga tavaliseks harjumuseks, sest alkoholi tarbimine võib kahjuks väga kiiresti käest ära minna.

Ole oma perega lähedane

Kui sul on head peresuhted, ja sind ümbritsevad inimesed, kellele sa saad alati loota, oled sa palju õnnelikum ja juba see on põhjus, miks need inimesed elavad kauem. Pere on väga oluline, niiet proovi nendega läbi käia nii tihti kui võimalik.

Ära eraldu oma sõpradest

Kõige kurvem vaatepilt on vanurid, kes on jäänud täiesti üksinda. Mingil hetkel elust saab pere loomine kõige tähtsamaks ja paratamatult jäävad sõbrad tagaplaanile. Kuid seda peaks siiski proovima vältida, sest head sõprussuhted suudavad läbi elada ka kõige hullemaid perioode, kui inimesed on ise nõus pingutama.

Allikas: Well + Good