Stallone on Rambot seni kehastanud neljas filmis, millest viimane osa "Rambo" linastus 2008. aastal. Viies osa jõuab kinodesse aga 37 aastat pärast 1982. aastal valminud esimest osa. Stallone oli 36, kui esimene osa linastus. Viienda osa "Rambo: Viimane veri" ("Rambo: Last Blood") ilmumise ajal on ta 73-aastane.

Tundub, et 11 aastat on piisavalt pikk aeg, et seeriale taaskord elu sisse puhuda, sest filmistuudio Millennium Media asutaja Avi Lerner, kes produtseeris ka Stallone'i "Palgasõdurid", muutis uue "Rambo" enne võtete lõppu suurte levitajate seas täielikuks müügihitiks. Filmi soovisid endale krahmata nii Lionsgate kui ka Amazon, mis soovis filmi esimesena näidata oma voogedastusplatvormi vahendusel. Peale jäi siiski esimene.

"Rambo" 4. osa teenis 50 miljoni dollari suuruse eelarve juures tagasi 113.2 miljonit, mis tähendab, et seeria vastu oli vähemalt 2008. aastal suur huvi, kuid siinkohal peab arvestama, et viimasest osast on siiski möödas 11 aastat, aga Stallone endale populaarsus pole vaatamata seksikuritegude süüdistustele mitte kuidagi kahanenud.

Seni edukaim "Rambo" film on 1985. aasta "Rambo: First Blood Part II", mis teenis 25.5 miljoni dollari suuruse eelarve juures tagasi 300.4 miljonit dollarit.

Karjääri jooksul "Rocky" filmide eest kolmele Oscarile kandideerinud Sylvester Stallone aitas ise kirjutada ka uue filmi stsenaariumi, mis on hea märk, sest tema lavastatud ja kirjutatud filmid on emajaolt olnud päris head. Filmi režissöör on Adrian Grunberg ("Get The Gringo") ning kaasa löövad veel Paz Vega, Sergio Peris-Mencheta, Adriana Barraza, Yvette Monreal, Genie Kim, Joaquín Cosío ja Oscar Jaenada.

"Rambo" seeria taaselustamise puhul ei läheneta asjale nii nagu tehti "Rocky" seeria mõtteliste järgedega "Creed" ja "Creed 2", kus Stallone taandus kõrvalossa, et anda teed uuele näitlejale. Juba praegu käivad jutud, et kui uus film on edukas, siis jõuab kinodesse kindlasti ka kuues osa.

Stallone naaseb ka seekord Vietnami sõja veterani John Rambo rolli, kuid nüüd ei võitle ta enam kodumaal, Vietnamis, Afganistanis ega Birmas, vaid hoopis Mehhikos ning tema vastasteks on kurikuulsad narkokartellid.

2016. aastal räägiti ka kogu seeria uuendamisest Stallone'i osaluseta ning film kandis nime "Rambo: New Blood" (seeria esimese osa nimi oli "First Blood"). Hiljem planeeriti ka teleseriaali ning filmi, kus Rambo võitleb Alaskal mingisuguse koletisega, kuid need ideed jäidki ideedeks.

Sünopsis: John Rambo (Sylvester Stallone) on USA eriüksuse veteran, kes võitles Vietnamis, nägi sadu verevalamisi ja surmasid, kuid ei tapnud ise iial, ehkki kaitses tõde. Nüüd veedab ta oma päevi Arizona kolkas endassetõmbununa ja minevikudeemonitega võideldes. Teda painavad saladused, mis on temasse maetud, ja ta aimab, et kõik pole veel kaugeltki lõppenud.

John saab sõnumi, et tema hea sõbra tütar Gabrielle (Yvette Monreal) on teadmata kadunud. Rambo on veendunud, et seda tegi kurikuulus Mehhiko kartell, mis smugeldab inimesi ja uimasteid. Gabrielle’i murest murtud lähedased paluvad Rambolt abi. Rambo kogub sõjavarustuse kokku ja ületab Ameerika-Mehhiko piiri, teades hästi, et teda ootab ränk võitlus kurjategijatega, kes ei tunnista mingeid seadusi. Sündmuste keskpaika sattunud, valab John Rambo Mehhiko suurima kuritegeliku grupeeringu liikmete verd. Ta loodab leida Gabrielle’i elusana ja vabaneda lõpuks painavatest minevikudeemonitest.