TikTok on Hiina päritolu lühivideote loomiseks ja postitamiseks mõeldud äpp, mille omapäraks on selle erilised efektid ja mis on ekstra populaarne just alla 16aastaste teismeliste seas.

Tegemist on mobiilirakendusega, mida 2018. aasta esimeses kvartalis laadis alla keskmiselt 45.8 miljonit inimest ja tänaseks on see kogunud populaarsust üle maailma.

Sel platvormil domineerivadki naljad, lühiklipid ja kaadrid koos meemide ja videotega, kus noorukid teevad erinevaid nalju, mis paljudele täiskasvanutele arusaamatuks jäävad. Tunned end juba vanana? Jah, meie ka.

Kuna sinna saabki lisada vaid videosid, on seda lihtsam kasutada kui selle eelkäijaid, näiteks Facebooki ja Twitterit.

Millised on ohud?

Siiski on seal ka omad varjuküljed, sest TikToki kasutavat ka mitmed perverdid, kes kirjutavad teismeliste ja laste (mõned neist on kõigest 9aastased) postituste alla seksuaalse sisuga sõnumeid. Kuigi TikTok on enamiku neist kommentaaridest eemaldanud, on nende autoritel siiski luba platvormi kasutada. Lisaks ei ole TikTokil plaanis seada vanusepiirangut, millest nooremad ei saa äppi kasutada.

Mida lapsevanemad teadma pead?

Kui su laps teeb endale TikToki konto, on tema konto koheselt avalik, mis tähendab, et igaüks võib vaadata, mida ta sinna üles laeb ning saab seejärel saata talle ka privaatsõnumeid või saada infot selle kohta, kus sinu laps elab.

Niisiis, ehk tasuks tõsiselt mõelda, kas see ikka on keskkond, kus sa tahad, et sinu laps tegutseks?

Allikas: The Sun