Film mõjub nagu James Cameroni "Sügaviku" ("The Abyss") ja "Tulnukate" ("Aliens") erinevate ideede kooopiana, kuigi see ei pruugi tähendada halba, sest esimese treileri põhjal näeb "Underwater" suurepärane välja.

Filmi peaosas on kunagine "Videviku" filmide staar Kristen Stewart, kes hakkas pärast veidrate vampiiride saaga lõppu osalema järjest aina huvitavamates projektides, mis tõestasid, et ta on tõesti suurepärane karakternäitleja, sest "Videviku" filmides seda väga näha polnud.

Vampiirifilmide vahel osales Stewart küll mitmes huvitavas filmis nagu Greg Mottola "Adventureland" ja muusikalises draamas "The Runaways", aga tema karjäär puhkes õitsele alles pärast viimase "Videviku" filmi linastumist, millele järgnesid rollid filmides "Camp X-Ray", "Clouds of Sils Maria", "Still Alice", "American Ultra", "Equals", "Certain Women", "Café Society", "Personal Shopper", "Lizzie", "Charlie inglid" ning praegu on näitleja ette valmistamas ka oma režiidebüüti filmiga "The Chronology of Water".

Teistes osades astuvad üles Vincent Cassel, Jessica Henwick, John Gallagher Jr., Mamoudou Athie ja T.J. Miller.

Filmi režissöör on madala eelarvega valminud ulmefilmide "The Signal" ja "Love" poolest tuntud William Eubank. "Underwater" on tema esimene stuudiofilm.

Kuna filmi taga on 20th Century Fox, mis osteti hiljuti Disney poolt ära ja kus korraldatakse praegu uue omaniku juhtimisel mitmete läbikukkumist pärast korraliku puhastustööd, siis võib sellest järeldada, et "Underwater" ei kujune suureks hitiks.

Film linastub jaanuaris, mis tähendab, see jääb "dump month" perioodi. "Dump months" on perioodid filmikalendris, mille jooksul lasevad stuudiod välja filmid, millest midagi ei oodata, sest jaanuaris ja veebruaris on filmide vastu väiksem huvi, sel ajal ei lasta tavaliselt välja suure-eelarvelisi hitte, kuigi viimasel ajal on nendel perioodidel linastunud mitmed õudusfilmid, mis on ka suutnud korralikult tagasi teenida. "Underwater" võib olla üks neist.