1. "Black Widow" - 1. mai, 2020

"Black Widow" peaosas on muidugi Marveli filmides korduvalt samanimelist spiooni kehastanud Scarlett Johannson. Filmi kaadritaguseid vägesid juhatab Cate Shortland ("Berlin Syndrome", "Lore").

Lugu leiab aset "Kapten Ameerika: Kodusõda" ja "Tasujad: Igaviku sõda" vahepealsel perioodil ning Mustal Lesel tuleb rinda pista Taskmaster nimelise pahalasega.

Kaasa teevad veel "Stranger Thingsi" ja uue "Hellboy" staar David Harbour, hiljuti õudusfilmis "Midsommar" hämmastava soorituse teinud Florence Pugh, seriaalis "The Handmaid's Tale" Luke Bankole'i kehastanud O. T. Fagbenle ning alati suurepärane karakternäitleja Rachel Weisz.

2. "The Eternals" - 6. november, 2020

Jack Kirby loodud koomiksiseerial põhinev "The Eternals" on täielik kosmosefilm. Lugu leiab aset miljardeid aastaid tagasi inimkonna sünni alguses kuskil kaugel kosmose sügavustes.

Filmi režissöör on Chloe Zhao ("The Rider"). "The Eternals" viib Marveli filmid kosmosesse, sest loo peategelased on surematud kosmilised olendid. Võtetega alustatakse septembris ning plaanipärane lõpp peaks saabuma jaanuaris.

Kaasa teevad Angelina Jolie, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Salma Hayek, Lia McHugh ja Don Lee.

3. "The Falcon and the Winter Soldier" - sügis 2020

"The Falcon and The Winter Soldier" viib seriaali kujul kokku Falconi, keda on kuues MCU filmis kehastanud Anthony Mackie, ja Talvesõdalase, keda on seitsmes MCU filmis kehastanud Sebastian Stan. Kaasa teeb ka Daniel Brühl, kes kehastas "Kapten Ameerika: Kodusõjas" Helmut Zemot.

Seriaal linastub novembris alustavas Disney voogedastuses Disney+, mida peetakse nüüd ka Netflixi suurimaks konkurendiks.

4. "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" - 12. veebruar, 2021

"Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings" režissöör on Destin Daniel Cretton ("Short Term 12").

Shang-Chi on Steve Engleharti ja Jim Starlini loodud Kung-fu superkangelane, keda sai Marveli koomiksites esmakordselt näha 1973. aastal.

Peaosas on Simu Liu (seriaalid "Orphan Black", "Blood and Water" jpt).

5. "WandaVision" - kevad, 2021

"WandaVision" saab räägib Scarlet Witchi ehk Wanda Maximoffi (Elizabeth Olsen) ja Visioni (Paul Bettany) seiklustest ja suhtest.

Seriaal linastub novembris alustavas Disney voogedastuses Disney+.

6. "Loki" - kevad, 2021

"Loki" seriaal räägib Thori poolvenna Loki minevikust või siis tema seiklustest, mis sündisid tänu "Lõppmängu" sündmustele. Teda kehastab kuues MCU filmis Lokile elu andnud Tom Hiddleston.

Seriaal linastub novembris alustavas Disney voogedastuses Disney+.

7. "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" - 7. mai, 2021

"Doktor Strange 2" võtetega alustatakse järgmise aasta alguses. Benedict Cumberbatch naaseb Dr. Stephen Strange'i rolli ning lavastajatoolis näeme jälle Scott Derricksoni. Kaasa teeb ka MCU filmides Scarlet Witchi kehastav Elizabeth Olsen.

Filmi kirjeldatakse kui Marveli Kinouniversumi tõeliselt hirmutava õudusfilmina, mis tundub loomulik, sest Derricksoni varasemate filmide hulka kuuluvad ka õudusfilmid "The Exorcism of Emily Rose", "Deliver Us from Evil" ja "Sinister"

8. "What If…?" - suvi, 2021

Marveli Kinouniversumi hoopis teistsugusest vaatevinklist kajastav animaseriaal linastub Disney voogedastuses Disney+.

9. "Hawkeye" - sügis, 2021

Jeremy Renneri naaseb selles Disney + seriaalis Hawkeye ehk Clint Burtoni rolli. Seriaalis astub üles ka Kate Bishop, kellest saab vähemalt koomiksite põhjal Hawkeye mantlipärija.

Seriaal linastub novembris alustavas Disney voogedastuses Disney+.

10. "Thor: Love and Thunder" - 5. november, 2021

"Hunt for the Wilderpeople", "What We Do in the Shadows", "Thor: Ragnarök" ja tänavuse "Jojo Rabbit" režissöör ning seriaalide "What We Do in the Shadows" ja "Wellington Paranormal" produtsent ja looja Taika Waititi asub taaskord "Thori" filmi lavastajatooli.

Chris Hemsworth naaseb ka neljanda "Thori" filmi peaossa. Tagasi on ka esimeses kahes filmis Jane Fosteri kehastanud Natalie Portman, kellest saab naissoost Thor. Režissöör sai inspiratsiooni 2016. aasta koomiksiseeriast "The Mighty Thor", kus Jane Fosterist kujunes äikesejumalanna. Kaasa teeb ka Tessa Thompson, kelle kanda oli Valkyrie roll nii "Thor: Ragnarökis" kui ka "Tasujad: Lõppmängus".

Mis on veel plaanis?

Marveli boss Kevin Feige kinnitas, et need 10 filmi ja seriaali kuuluvad tõesti Marveli Kinouniversumi 4. faasi.

See tähendab, et Comic-Conil mainitud "Blade", "Fantastiline nelik", "Must panter 2", "Kapten Marvel 2", "Galaktika valvurid 3" ja "X-Meeste" uus seeria on kõik töös, aga need ei ilmu järgmise kahe aasta jooksul, vaid kuuluvad tõenäoliselt siis juba 5. faasi, kuigi ühtegi kuupäeva ei kinnitatud.

Esitluste käigus ei mainitud aga järgmist "Ämblikmehe" filmi ega ka uut "Sipelgamehe" peatükki. Kindlasti saame nende kohta rohkem infot juba järgmise aasta Comic-Conil.

Kõige konkreetsem info puudutas aga uut "Blade'i" filmi, mille kohta lekkisid detailid juba märtsis. Kolmes filmis ("Blade", "Blade II", "Blade: Trinity") vampiirikütt Blade'i kehastanud Wesley Snipesi asemel asub rolli hoopis 2016. aasta "Kuuvalguse" ("Moonlight") ja 2018. aasta "Rohelise raamatu" ("Green Book") eest parima meeskõrvalosa Oscari võitnud Mahershala Ali, kes on üles astunud ka kahes Marveli projektis: Netflixi "Luke Cage" ja Sony "Ämblikmees: Uus universum" ("Spider-Man: Into the Spider-Verse").