1. Su kehal on aega korralikult ärgata

Uuringud kinnitavad, et sellest hetkest alates, kui sa hommikul silmad avad, kuni hetkeni, kui sa oled päriselt ärkvel, kulub vähemalt 2-4 tundi. Kui tõused voodist kell pool üheksa hommikul ja jõuad juba kella üheksaks tööle, pole sa tõenäoliselt kontorisse jõudes veel valmis tööd tegema. Aga kui sa ärkaksid varem, oleks su kehal aega ärgata, mis tähendab, et sa teeksid ka oma tööd paremini.

Võimalik, et kui otsustad nüüd edaspidi varem ärgata, siis esimesed päevad on rasked, aga kui sellest saab lõpuks osa su tavapärasest rutiinist, märkad, et sul on tegelikult hoopis rohkem energiat ja pea on tööle jõudes puhtam.

2. Vaimse tervise probleemid ei ohusta sind enam nii palju

See punkt kehtib paraku ainult juhul, kui sa oled naisterahvas. Aga siiski, hiljutine uuring on tõestanud, et naised, kes ärkavad varem, hoiavad oma vaimse tervise korras ning neid ei ohusta depressioon, ärevushäired ega muud tujukõikumised enam nii palju kui naisi, kes ärkavad hiljem.

See on tegelikult täitsa loogiline, kui mõelda, kui oluline on uni meie vaimsele tervisele. Lihtne on ärrituda, kui sa oled pahane. Kui mitmel korral elus oled sa millegi suhtes üle reageerinud lihtsalt seetõttu, et sa oled väsinud?

3. Sa oled optimistlikum

2014. aastal läbi viidud uuringu kohaselt ei vaevanud varahommikul ärkajaid negatiivsed mõtted nii sageli, kui neid, kes läksid hilja öösel magama ja ärkasid ka seetõttu hiljem.

Mõtle ise olukorrale, kui uni lihtsalt ei tule ja su pead hakkavad vaevama stressi ja ärevust tekitavad mõtted? Kui õigel ajal magama lähed ja hommikul värskena ärkad, siis neid mõtteid lihtsalt ei teki.

4. Sa oled tööelus edukam

367 tudengit jälginud bioloog Christoph Randler leidis, et see fakt on tõsi — vara hommikul ärkajad on tõesti edukamad. Nimelt on just neil koolis paremad hinded, mis võimaldavad neil jõuda parematesse ülikoolidesse, mis omakorda tagavad neile paremad võimalused tööelus.

5. Su uni on kvaliteetsem

Mitmed uuringud on korduvalt tõestanud, et varem ärkavate inimeste une kvaliteet on parem, kui neil, kes magavad poolde lõunasse. Teised uuringud on näidanud, et “öökullidel” võivad suurema tõenäosusega tekkida unehäired ja nad magavad üleüldiselt vähem.

Me kuuleme pidevalt, kui oluline on magada vähemalt kaheksa tundi ööpäevas ning kui sa ärkad varem, on ka suurem tõenäosus, et oled õhtul rohkem väsinud ja lähed seetõttu varem voodisse.

Allikas: Business Insider