NewstalkZB andis teada, et nendeni jõudnud info kohaselt filmitakse suur osa Amazoni "Sõrmuste isanda" seriaalist ka Uus-Meremaal. Produktsiooniga on seotud mitmed Aucklandi filmistuudiod, mis on juba pea terve aasta eeltööga tegelenud. Varasemalt oli teada üksnes info Edinburghi stuudiovõtete kohta, sest kõik asjasse puutuvad osapooled kirjutasid alla konfidentsiaalsuslepingule.

Peter Jacksoni "Sõrmuste isanda" ja "Kääbiku" filmid võeti üles Uus-Meremaal, mis muutis riigi looduse üheks kõige olulisemaks võttepaigaks ning kergitas oluliselt ka turismi osakaalu riigi majanduses, sest kõik tahtsid oma silmaga näha loodust, mida kujutati Tolkieni Keskmaana.

Jacksoni "Sõrmuste isanda" ja "Kääbiku" filmide stuudiovõtted toimusid Wellingtonis, aga kuna need on James Cameroni "Avatari" järgede tõttu hõivatud, siis liigub Amazoni seriaali produktsioon Aucklandi.

J.R.R. Tolkieni raamatutel põhinev seriaal peaks linastuma 2021. aastal ning üle 1.5 miljardi dollari suuruse eelarvega kujuneb see üheks kõige kallimaks seriaaliks, mis kunagi tehtud. Seriaali režissöör on J.A. Bayona, kelle käe all valmis 2018. aasta "Jurassic Park: Fallen Kingdom", mis tõusis 1.3 miljardi dollari suuruse kassatuluga ühel hetkel enimteeninud filmide edetabelis 12. kohale. Bayona teiste filmide hulka kuuluvad õudusfilm "The Orphanage", katastroofifilm "The Impossible" ja fantaasiadraama "A Monster Calls".

Tolkieni loodud Keskmaa ajaloo põhjal valmiv seriaal hakkab koosnema viiest hooajast ning plaanis on ka mitu haruseriaali. Ülipopulaarseks osutunud "The Man in High Castle" tootnud Amazon maksis Tolkieni valdusele, kirjastajale HarperCollins ja filmistuudiole New Line Cinema õiguste eest 250 miljonit dollarit. Neid õigusi soovis ka Netflix, aga Amazon jäi peale.

Võrdluseks nii palju, et "Sõrmuste isanda" filmitriloogia maksis kokku 281 miljonit ja "Kääbiku" triloogia 655 miljonit dollarit. HBO mammutseriaali "Troonide mängu" 15. aprillil alustanud 8. hooaja maksumuseks oli 90 miljonit dollarit. Kõik kaheksa "Troonide mängu" hooaega läksid kokku maksma aga 770 miljonit dollarit, mis on ikka väiksem kui arendusjärgus oleva "Sõrmuste isanda" seriaali üle 1.5 miljardi dollari.

Veel valmimisjärgus olev seriaal ei põhine tegelikult "Sõrmuste isanda" romaanidel, kuigi omab ühiseid tegelasi ja lugusid. Lugu suundub hoopis romaaniseeriast eelnevasse aega. See omakorda tähendab, et seriaal põhineb Tolkieni teistel "Sõrmuste isanda" maailma kuuluvatel lugudel, mida on aastaid toimetanud tema poeg Christopher Tolkien.

Nende tööde hulgas on ka Keskmaa ja selle asukate sündi seletav "Silmarillion" ja mitmest osast koosnev "Keskmaa ajalugu". Lisaks on nii "Lõpetamata lood" ja sellest omakorda irdunud täiendatud lisalood "Beren ja Luthien", "Hurini lapsed" ja "Gondolini langus" imepärane lugude varasalv.

Kuna Amazoni Twitteris avaldatud Keskmaa kaartidel paikneb ka Númenori saar, siis antakse sellega mõista, et lugu leiab aset Teisel ajastul enne Númenori langust ehk Jacksoni filmide antagonist Sauron ja tema aegade alguses eksisteerinud isand Melkor (ehk Morgoth) hakkavad olema seriaali põhilised antagonistid.