Tundub võimatu? Usalda iseennast rohkem ja tee proovi! Eriti, kui sa tõesti tahad rannas ilus välja näha. See ei olegi tegelikult nii keeruline, kui see pealtnäha tundub.

Toitumine

Jah, kahjuks on see esimene punkt ja kõige tähtsam. Sa pead oma toidulaua üle vaatama kriitilise pilguga ja kindlaks tegema, kui palju sa peaksid sööma ja kui palju sa tegelikult sööd. Unusta ära kõik snäkid, kiirtoidud, valmistoidud, poolfabrikaadid, mis on täis küllastunud rasvaineid, soola, säilitusaineid ja värvaineid mis sedamaid ladestuvad su puusadele. Tõmba kriips peale saiakestele ja vorstitoodetele.

Selle asemel söö liha või kala, mis on väga headeks valgu- ja rauaallikateks; piimatooteid (lahjad jogurtid ja kohupiim), köögi- ja juurvilju ja samuti puuvilju niipalju, kui isu on. Viimased on diureetilise toimega, kalorivaesed, sisaldavad palju mineraalaineid ja soodustavad ainevahetust. Söö köögivilju iga eine kõrvale. Lisaks sellele ära unusta süüa kolm korda päevas korralikult selleks, et kaotada rasva ja mitte lihaseid.

Samuti vaata üle, mida sa jood. Kui sa tahad nädalaga kaotada kaks kilo, siis unusta ära siidrid, limonaadid ja muud suhkrut sisaldavad joogid. Joo vett (1,5l - 2l päevas) ja teed, mis aitavad organismi puhastada ja kiirendavad ainevahetust.

Liikumine

Kui sa oled üldiselt istuva eluviisiga ja liigud vähe, eelistades diivani peal telekat vaadata, siis pead sa ka siinkohal mõned muutused tegema Selleks, et kaotada kaalu, peab lisaks tervislikumale toitumisele tegema ka sporti ja liikuma rohkem. Kiirkõnd, ujumine, rattaga sõitmine, tantsimine - kõik see aitab kaloreid põletada.

Kiirdieedid

Need, kes tõesti tahavad ruttu kaalu kaotada, nende jaoks on olemas kiirdieedid, mis toimivad aga ainult lühiajaliselt. Neid dieete on olemas üsna erinevaid ja seinast seina - ühe õuna dieet või siis kapsasupi dieet. Oht seisneb aga selles, et need dieedid on üsna kalorivaesed ja toovad enesega kaasa väsimust ja pearinglust halvemal korral. Loomulikult aitavad nad kaotada kiire ajaga kaks kilo aga peale dieedi lõppu võtad sa palju rohkem tagasi. Sellised dieedid ei ole tervisele head, sest hiljem hakkab organism veelgi rohkem rasvu ladestama.

Kogu eluks saledaks

Kõige tähtsam ei ole see, kui palju sa kaalust alla saad vaid õppimine normaalselt ja tervislikult toituma.

Kui sa sööd kõike aga normaalses koguses ja liigud palju, siis kaotad sa kaalu. Võib-olla mitte kaks kilo nädalas, see oleneb sinu kehaehitusest ja igast inimesest erinevalt.

Seega, kõige tähtsam ei ole see, mitu kilo sa nädalaga kaotad vaid see, et su kaalukaotus püsiks ilma, et sa oma tervist selle läbi ohustaksid.

Allikas: Kodused Lood