Produtsendid Walter F. Parkes ja Laurie MacDonald andsid hiljuti intervjuus HeyUGuys veebileheküljel teada, et viis Oscarit võitnud 2000. aasta Ridley Scotti filmi "Gladiaator" ("Gladiator") järg on endiselt töös.

Parkes ütles intervjuus, et lugu leiab aset 25 või 30 aastat hiljem ning nad töötavad järje kallal koos Scottiga, sest muidu poleks julgenud järje üle isegi arutada.

Produtsentidel aitab lugu arendada stsenarist Peter Craig, kes kirjutab praegu näiteks Netflixi jaoks "Cowboy Bebop" animeseriaali uut versiooni. Tema viimaste tööde hulka kuulub ka Tom Cruise'i "Tippkutt" ("Top Gun") järg "Top Gun: Maverick", mis peaks linastuma tuleva aasta juunis.

Craigi filmide hulka kuuluvad ka "Tosin tugevat" ("12 Strong"), "Blood Father", "Näljamängud: Pilapasknäär - Osa 1 ja Osa 2" ("The Hunger Games: Mockingjay") ja Ben Afflecki "Külm linn ("The Town").

Eelmise aasta novembris selgus, et Paramount Picturesi film keskendub keiser Marcus Aureliuse tütre Lucilla (Connie Nielsen) poja Luciuse (Spencer Treat Clark) loole. "Gladiaatoris" soovis Luciuse võimuihar onu Commodus (Joaquin Phoenix) poissi mõrvata, kuid peaosaline Maximus (Russell Crowe) päästis ta.

Luciust kehastanud Spencer Treat Clarkil oli oluline roll ka M. Night Shyamalani filmis "Purunematu" ("Unbreakable") ja selle tänavu ilmunud järjes "Klaas" ("Glass").

Ridley Scotti "Gladiaator" (2000) võitis viis Oscarit (sh parim film ja meespeaosa) ning viis Russell Crowe'i ja Scotti karjäärid taevastesse kõrgustesse. Filmi loetakse põhjuseks, miks mõõga - ja sandaalifilmid hakkasid jälle populaarsust koguma. Scott tegi ka hiljem samasse žanri kuuluva filmi "Taevane kuningriik" ("Kingdom of Heaven"), mis oli küll teistsugune, aga sugugi mitte halvem (eriti režissööri versioon). Sama ei saa öelda tema 2014. aasta filmi "Exodus: Jumalad ja kuningad" ("Exodus: Gods and Kings") kohta, mis oli lihtsalt piinlik.

Scott on juba aastaid rääkinud "Gladiaatori" võimalikust järjest, mis tooks surmast tagasi Maximus Decimus Meridiuse (Crowe). Esialgse järje stsenariumi kirjutas ei keegi muu kui geniaalne muusik ja sama hea stsenarist Nick Cave (John Hillcoati "The Proposition" ja "Lawless"). Ainuke probleem seisnes selles, et Cave'i lugu oli täiesti pöörane: tema idee kohaselt äratavad Rooma jumalad Maximuse surnust üles, et ta tapaks Jeesuse, Edasi oleks mees elanud igavesti, osaledes Teises maailmasõjas ja Vietnamis ning lõpetades tänapäeva Pentagonis. Scottile idee meeldis, aga stuudiole mitte.

Nüüd tundub, et töös on palju realistlikum järg, aga Russell Crowe enam tõenäoliselt Maximuse rolli ei naase, sest ta suri esimese filmi lõpus.