Et mõista, kuhu kadus kunagine suur märulistaar, tuleb alustada algusest. Snipesi esimene filmiroll oli 1986. aasta Goldie Hawni filmis "Wildcats". Samal aastal astus ta üles ka populaarses teleseriaalis "Miami Vice", kus kehastas episoodis "Streetwise" narkoärikat.

Väiksemate rollide seas oli tal karjääri alguses võimalus esineda ka Michael Jacksoni muusikavideos "Bad", mille lavastas ei keegi muu kui Martin Scorsese. Snipes oleks peaaegu saanud rolli ka seriaalis "Star Trek: The Next Generation", aga see läks siiski LeVar Burtonile.

Legendaarsele Spike Leele jäi Snipes silma Jacksoni "Bad" videost, mistõttu pakkus talle rolli filmis "Do the Right Thing", aga Snipes loobus, sest tahtis suuremat osa. Selleks osutus Willie Mays Haysi tegelaskuju hittfilmis "Major League". See tähistaski hetke, mil Snipes osales järjest aina kassaedukamates filmides "Mo' Better Blues", "Jungle Fever", "King of New York", "New Jack City", "Sugar Hill".

Rollid filmides "Passenger 57", "Demolition Man" (koos Sylvester Stallonega), "Money Train" (koos Woody Harrelsoniga), "The Fan" (koos Robert De Niroga), "U.S. Marshals" (koos Tommy Lee Jonesiga) ja "Rising Sun" (koos Sean Conneryga), "White Men Can't Jump" (jälle Harrelsoniga), "To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar" (koos Patrick Swayzega) ja "The Art of War" (koos Michael Biehniga) tegid temast ühe kõige nõutuima staari.

Snipes sai 26 aastat tagasi peaaegu võimaluse ka osaleda Marveli superkangelasefilmis "Black Panther", aga kuna Marvel polnud pooltki see stuudio, mis praegu, siis kukkus kogu projekt kokku ning film linastus hoopis teise näitlejaga alles eelmisel aastal.

Snipesi karjääri suurima kassaedu tõi esimene "Blade", mis teenis üle 150 miljoni dollari. Filmist sai muidugi ka seeria, mille teine osa oli veel parem kui esimene, aga kolmas osa oli nii halb, et tappis kogu seeria tuleviku.

"Blade'i" seeria koosnes kolmest filmist ning vähemalt esimese kahe osa põhjal läksid need kogu aeg paremaks, aga siis tuli kolmas osa "Blade: Trinity", mis kujunes täielikuks rämpsuks. Osaliselt oli selles süüdi ka peaosalise Snipesi ja filmi režissööri David Goyer omavahelised tülid, mis segasid ka võtteperioodi.

Snipes vihkas "Blade: Trinity" peal töötamist nii väga, et veetis suurema osa võtteperioodist oma treilerist, kust tuli välja ainult suurte näoplaanide ehk lähivõtete jaoks. Kõikide teiste kaadrite, kus polnud näha Snipesi nägu, juures kasutati statisti või visuaalseid efekte. See on omakorda tekitanud kuulujutu, et filmis saime tegelikult rohkem näha Snipesi statisti kui näitlejat ennast. Filmis kaasa löönud Patton Oswalt rääkis hiljem, et tema filmis Snipesiga koos ainult ühe stseeni. Selline diivatsev käitumine ja eriti mürgised sõnavõtu ja veidrad kuulujutud tekitasid omakorda olukorra, kus stuudiod olid edaspidi ettevaatlikud Snipesi palkamise osas.

Karjäärile pani aga põntsu midagi ootamatut. Wesley Snipesi süüdistati 2006. aastal põhimõtteliselt maksupettuses ning maksuameti arvates üritas Snipes võltsitud dokumentidega riigilt raha välja petta. Ta mõisteti 2008. aastal süüdi ja saadeti kolmeks aastaks vangi, kus alustas karistuse kandmist 2010. aastal. Ta vabanes 2013. aastal, kuid pidi veel mõnda aega koduarestis olema. Eelmisel aastal nõudis maksuamet Snipesilt maksudena tagasi 9.5 miljonit dollarit, aga ta keeldus üle 850 000 dollari maksma, mis tähendab, et Snipes on endiselt maksuameti hammaste vahel.

See kõik pani ta karjääri täiesti seisma ja ta kadus pildilt, kuhu on hakanud nüüd vaikselt mõne üksiku rolliga tagasi tulema.

Alates 2004. aasta filmist "Blade: Trinity" on Snipes üles astunud peaasjalikult ainult otse videole või voogedastuskeskondadesse suunatud filmides. Tal pole olnud ühtegi filmi, mis kuidagi sarnaneksid tema kunagise karjääri suurimatele projektidele. Jah, ta astus üles ka nostalgilises märulis "The Expendables 3", aga seda ei saa sugugi lugeda suureks tagasitulekuks.

Praegu käivad küll sahinad, et vampiiritapja "Blade'i" seeria tuleb tagasi ja veel koos Wesley Snipesiga, aga seni, kui Marvel pole midagi ametlikult kinnitanud, on see siiski kõige kuulujutt. Samas võib see olla ainuke võimalus, kuidas saaks Snipes kinodes suure tagasituleku teha.

Siiski peaks Snipesil linastuma veel sel aastal kaks filmi, mis on oluliselt suuremad kui tema viimase 15 aasta filmid. Nendeks on Netflixi film "Dolemite Is My Name", mille peaosas on Eddie Murphy ning "Cut Throat City", kus Snipes astub üles koos Terrence Howardiga. Snipes tegi ka omapärase rolli seriaalis "What We Do in the Shadows", kus kehastas Wesley nimelist vampiiritapjat.

Superstaar Snipes siiski enam pole ega saagi kunagi uuesti olema, aga samas pole tõenäoliselt kellelgi selle vastu midagi, kui teda rohkem kinoekraanidel näeksime.