Videomeister Sten Ottep suudab ka kõige igavama teema ahvatlevasse filmikeelde panna ning see on ilmselt ka põhjus, miks temata ei sünni peaaegu ükski Accelerista autovideo. Steniga on lihtne koos töötada, niisama jutu peale aega ei kulu, kodutöö on alati tehtud.

Aga on teemasid, mis panevad Stenil silma rohkem särama. Näiteks kui loo peategelaseks on mõni bemm. Või kui ees seisab mõni autospordivõistlus. No näiteks drift. Sõna “drift” paneb kogu Steni särama!

Ei loe, et õues on koerailm – mis vastupidiselt üldlevinud arvamusele tähendab seda, et koer vabatahtlikult ei lähe õue! – nagu see juhtus olema 11. mail, mil Kehala ringil toimus Põhja-Euroopa drifti meistrivõistluste avaüritus NEZ Drift: Sten oli kohal, et muuhulgas salve panna juuresolev video.

Ma arvan end teadvat, miks Steni looming paljusid autosõpru kõnetab: peale selle, et ta töötab profilt, on ta üks vingemaid autojuhte, keda tean. Rahulik, kindla käega, muuseas ka korralik. Sten on selles klubis, kus kummi vilistatakse seal, kus tohib, mitte keset igapäevaliiklust.

See on põhjus, et olen Steni surunud tema mugavustsoonist kaamera tagant sootuks üllatuslikumasse, “ma ise siin teile testin” – tegija rolli.

Kaameratestide tegemine on üks asi, auto hingeelu uurimine sootuks teine. Olgu kuis on, peagi on oodata Steni autolugu. Peategelaseks muidugi bemm, uus BMW Z4. Aga enne veel räägime natuke driftipisikust.

Kust sinu driftipisik alguse sai? Mäletad Sa oma esimesi võistlusi?

Ma arvan, et kuskil 2010. aastal käisin ma esimest korda Ülemiste keskuse parklas driftimist filmimas. Ma mäletan seda päris hästi. Uhke tunne oli, kui käe peale “Media” paela sain. Ilm oli vihmane, aga see on nii… tavaline.

Kui bokside poole kõndisin, läks minust mööda Lätlaste treiler, millel viimane auto oli E30, aga numbrimärgi asemel oli sel kirjas Egle – driftimaailmas on see nimi päris tuntud.

Terve päev sai filmitud ja imetletud neid autosid liuglemas parklas, kus oli mingi algeline rada maha pandud ja mida ilmselt oli raske sõita vihma tõttu. Vihma tuli ikka korralikult.

Üks asi meenub veel, Henri Puhmase Audi oli tollel hetkel täiesti hullumeelne masin, mees tuli sellise nurgaga ja niimoodi hoidis peal, et see oli fenomenaalne vaatepilt. Mõtlesin, et siit tuleb äge asi.

Koju jõudes ja natukene materjali näppides andis mu arvuti aga otsad ja see video ei saanudki mitte kunagi valmis. Eks see saigi motivaatoriks, kui nii, siis kurat, ma lähen ja teen veel palju parema asja valmis!

Kas kaamera taga olemisest on muud kasu ka kui et tuleb järjekordne video? Kas sa ise õpid seal midagi juurde ka näiteks?

Kindlasti, arvestades, mis tehnika mul kunagi oli ja mis pilte ja videoid tehtud sai, on see väga arendav. Drift või ükskõik milline teine ekstreemsport on raskesti jäädvustatav.

Aga mulle väljakutsed meeldivad ja aja jooksul olen ma tutvunud ka paljude inimestega, kes Eesti driftis asju teevad. Ning iga kord on meeldiv tagasi minna ja juttu ajada ja uudistada mis vahepeal on valmis ehitatud ja eks niisama muljetada ringi on ka huvitav.

Intervjuu jätkub SIIN ja Steni videoid saab vaadata SIIN