Me teame, et mingil kujul juba võtted käivad ja suuremad massistseenide filmimised algavad juuni teises pooles ning ka seda, et juulikuuks on plaanis sulgeda eriti suurejoonelise võtte jaoks Laagna tee, aga nüüd teatas Nolani fännileht Instagramis, et Itaalias asuv Ravello ja Eesti pealinn Tallinn on kinnitatud "Teneti" võttepaikadena.

Lisaks mainitakse, et võtetega alustatakse juba järgmisel nädalal ning need peaksid kestma kuni kuu aega. Tegelikult kestavad Eesti võtted oluliselt kauem, kui võtta aluseks Tallinnas toimuvate massistseenide jaoks näitlejatele saadetud ankeedid, kust käis läbi, et võtted toimuvad ka veel juulikuus pikemalt.

"Algus" ("Inception"), "Tähtedevaheline" ("Interstellar"), "Pimeduse rüütli" triloogia, "Dunkirk", "Memento", "Unetus" ("Insomnia") ja "Lõppvaatus" ("The Prestige") režissöör Nolani eepilise spioonimäruli "Tenet" võtted toimuvad kokku seitsmes erinevas riigis, sealhulgas ka Eestis. Filmimiseks kasutatakse nii IMAX tehnoloogiat kui ka 70 millimeetrist filmi.

Kõige tähtsamad võttepäevad Eestis toimuvad ajavahemikus 17-20 juuni ning leiavad aset Tallinna kesklinnas. Võtted toimuvad veel ka juuni lõpus, juuli alguses ja juulikuus pikemalt.

Filmis teevad kaasa Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, John David Washington, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine, Dimple Kapadia, Clémence Poésy jpt.

“Tenet” jõuab kinodesse järgmise aasta 17. juulil.