Saksamaal sündinud Marie Fe ja Austraalias sündinud Jake Snow veetsid möödunud aastal aega Indoneesia kurikuulsal roosal rannal ning otsustasid 12 kuud hiljem seda populaarset Instagrami sihtkohta taas külastada. Siis aga kattis rannaliiva hunnik prügi — plastikpudeleid, karpe ja topse, mis olid merest rannale uhutud.

Pärast pilti näed vajutades pildi paremas ääres noolekest!

“Need kaks pilti on tehtud täpselt samas kohas üheaastase vahega,” kirjutasid nad oma Instagrami fotode alla. “Isegi kõige eraldatumad ja puutumatumad kaunid kohad maailmas, nagu see Pink Beach Komodo saartel, upub plastikusse.”

Nad panid inimestele südamele, et see võibki olla meie randade tulevik, kui inimesed ei lõpeta ühekordsete plastiktoodete kasutamist sellises koguses nagu seda praegu tehakse. "Kui me midagi kohe ei muuda, saab sellest normaalsus. Meie randu, meie ookeaneid ja meie maailma katab plastik," hurjutasid nad.

Lisaks palusid nad teistel fotograafidel ja Instagrami mõjutajatel, et nad ei töötleks prügi oma piltidelt ära ega peidaks seeläbi suurt probleemi. "Prügi ära Photoshoppimine ei aita seda probleemi lahendada, reaalsuse näitamine aitab," kirjutasid nad.