Tõstmaks esile nende filmitegemisega seotud ametite esindajaid, kes tavaliselt varju jäävad, annab Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival tänavuse elutööauhinna filmikunstnik Priit Vaherile.

71-aastane Vaher töötas aastail 1970–1992 stuudios Tallinnfilm ligemale 30 mängufilmi juures, algul kunstnik-dekoraatorina, seejärel kunstnik-lavastajana. Tema tuntumate tööde hulka kuuluvad „Ideaalmaastik”, „Karikakramäng”, „Arabella, mereröövli tütar”, „Keskea rõõmud” ja „Ainult hulludele ehk halastajaõde”. „Ideaalmaastiku” ja „Arabella” eest võitis ta 1983. aastal teisel Nõukogude Eesti filmifestivalil ka parima kunstniku auhinna.

Iseäranis tähelepanuväärne on Vaheri panus meie fantastikafilmide valmimisse: ta kujundas Nõukogude Liidus 32 miljonit vaatajat kogunud linateose „Madude oru needus”, samuti Ida-Euroopa Spielbergiks hüütud poolaka Marek Piestraki teise filmi „Saatana pisar” ning tegutses dekoraatorina legendaarsete ulmefilmide „Navigaator Pirx” ja „Hukkunud Alpinisti hotell” juures.

HÕFF-i avamisõhtul jõudis esimest korda ekraanile ka uhiuus Eesti õudusfilm „Karv”. 14-minutiline lühimängufilm „Karv”, mille on kirjutanud ja lavastanud Oskar Lehemaa, esindab õudusfilmi body-horror´i ehk kehaõuduse alažanri.

Kiilanemise tõttu komplekside küüsis vaevlev Leo võtab kasutusele müstilise juuksekasvuseerumi, mis põhjustab tema kehas groteskseid moondumisi. Nüüd tuleb tal kohutavad muutused peatada enne, kui ta kaotab oma viimsedki juuksekarvad... või midagi palju enamat.

Ilma dialoogita filmis mängib Sten Karpov.

Osa eelarvest – 9195 dollarit – koguti rahvusvahelise ühisrahastusplatvormi Indiegogo abil.

HÕFFi juhi Helmut Jänese sõnul on „Karva” autor tõeline HÕFFi fänn, kes on kasvanud koos festivaliga. „„Karv” annab lootust, et temast saab lavastaja, kes julgeb ja tahab teha žanrifilmi, mis Eestis on jätkuvalt vaeslapse osas,” ütles ta.