1. Režissöör Steven Spielberg võttis enamiku filmist üles lapse nägemiskõrguselt, et tekitada sidet peategelase Ellioti ja E.T. vahel. Peale Ellioti ema ei näidata filmi esimeses pooles ühegi täiskasvanu nägu.

2. E.T. nägu kujundati poeet Carl Sandburgi, teadlase Albert Einsteini ja mopsi koeratõu järgi.

3. Filmi stsenaariumi järgi on peategelane E.T. üle 10 miljoni aasta vana. Spielberg ütles intervjuus, et E.T. on taimelaadne olend, kes ei ole ei mees- ega naissugu.

4. “E.T. – sõber kaugelt” sai kiiresti kõige enam sisse toonud filmiks, tõugates troonilt teise ulmeklassiku “Star Warsi”. “E.T.” jäi piletitulu edetabeli tippu kuni aastani 1993.

5. 86 sentimeetri pikkust E.T.-d kehastas köögistseenis 10-aastane poiss, kes oli sündinud ilma jalgadeta ning oli ekspert kätega kõndimisel.

"E.T. – sõber kaugelt"

6. Tulnukale hääle andnud California vanaproua Pat Welsh suitsetas kaks pakki sigarette päevas, et E.T. räägiks piisavalt kriipivalt. E.T. hääle erinevateks efektideks kasutati veel 16 inimest ning tervet hulka loomi, näiteks pesukarusid, merisigu ja hobuseid. E.T. paterdamise hääl sündis aga nii, et märg T-särk topiti täis tarretist.

7. Et lapsnäitlejad näitaks ekraanil ehedaid emotsioone, võttis Spielberg filmi nutikalt üles kronoloogilises järjekorras. Nii tundsid lapsed tõelist kurbust, kui E.T. lõpustseenides Maalt lahkub.

8. Algselt tahtis Spielberg kasutada peibutisena M&M-i komme E.T. sissemeelitamise stseenis, ent kuna ta tootjalt selleks luba ei saanud, võeti kasutusele hoopis Reese’s Pieces maiused.

9. Spielberg ei tahtnud enne esilinastust avaldada mingeid detaile filmi kohta. Nii pidid kunstnikud looma filmipostri ilma, et nad teadnuks, kuidas E.T. välja näeb.

10. 2000. aastate alguses otsustas Spielberg filmi digitaalselt parandada ning asendas näiteks FBI agentide relvad raadiosaatjatega ja E.T. nuku mõnes stseenis arvutianimatsiooniga. Hiljem avaldas aga režissöör kahetsust, kuna oli näinud Georg Lucase digitaalselt toimetatud filmi “Star Wars: Uus lootus” ja lubas mitte kunagi enam vanu filme digitaalselt mudida.