Lavale tulevad Priit Võigemast ja Vaiko Eplik, Liis Lemsalu, Estonian Voices, slackliner Jaan Roose, lisaks on lavale oodata ka eestlannast modelli Alexandra Elizabeth Ljadovi, artistinimega Majorlilkweeni.

EFTA gala produtsendi Ken Matsalu sõnul on kahtlemata oodata üllatusterohket ja üritust: “Juba see, et ühe katuse alla on kokku tulnud filmi- ja teletegijad üle Eesti, annab galale mõnusa õhkkonna. Kui sellele lisada juurde esmaklassiline meelelahutus, mida meie enda koduriigi artistid pakuvad, siis on kahtlemata, mida oodata,” sõnas Matsalu lisades, et näiteks Priit Võigemast ja Vaiko Eplik toovad publikuni midagi vana ja armastatut, aga hoopis uues ja värskes kuues.

Lemsalu aga astub lavale möödunud aasta lõpus kinodes üle Eesti laineid löönud “Eia jõulud Tondikakul” tunnusloo uusversiooniga, tema esinemisele annavad kaalu ka talvest inspireeritud üllatused. Uue loominguga esineb galal ka eestlannast modell Alexandra Elizabeth Ljadov, artistinimega Majorlilkween, kes esitab kodupublikule oma värske singli “Bound”.

Lisaks esinejatele saab publik auhindade üleandjatena näha tuntud ja armastatud ühiskonnategelasi, näitlejaid ja teisi artiste. Samuti saab publik terve õhtu vältel kaasa elada näitleja Tõnis Niinemetsa tegevustele.

Otseülekanne algab ETV2 ja Tallinna TV kanalites kell 18.30. Alates kell 20.00 on ülekanne nähtav ETV ja Tallinna TV kanalites. Kogu üritus on nähtav ka ERR.ee portaalis.

Eesti filmi- ja teleauhinnad 2019 peakorraldaja on Eesti Filmi Instituut. Gala korraldamist toetavad Eesti Kultuurkapital, ETV, Kanal 2, TV3 ja Tallinna TV. Pidulikust galast toodab ülekande ETV, televaatajani jõuab gala ETV, ETV2 ja Tallinna TV vahendusel.