Kui oled Elisa kasutaja


1. "Kasper ja Emma lähevad aardejahile"

Meil on tore uudis kõikidele väikestele filmisõpradele – ilmselt on Kasper ja Emma teile juba vanad tuttavad ja teate nende vahvaid tegemisi eelmistest filmidest. Nüüd saab aga meie videolaenutuses kaasa elada nende kõige uuemale seiklusele filmis nimega „Kasper ja Emma lähevad aardejahile“! Mõnele teist võib film tuttav olla aga juba viimaselt Pimedate Ööde Filmifestivalilt, kus sai seda näha lastele ja noortele mõeldud JUST Filmi lastefilmide programmis. Seekordses filmis on sõbrad sõitnud maale vanaisa juurde, kus nad leiavad rannalt vana kasti. Leid on nagu ajamasin ja algabki Kasperi ja Emma aardejaht!

2. "Elu ise"

Sellel nädalal lisandus Elisa videolaenutusse film nimega "Elu ise“, kus teevad kaasa Olivia Wilde, Anette Bening, Oscar Isaac ja Antonio Banderas. Tegu on romantilise draamaga, kus filmi peategelasteks on Will Ja Abby, kes valmistuvad oma esimese lapse sünniks. Nende elus juhtuvad sündmused juhatatavad vaatajad mitme generatsiooni armastusloosse, mis ületab nii aastakümneid kui ka mandreid.

3. "Shawshanki lunastus"

Seekordne kolmas soovitus on Elisa Filmimaailmast ja tõeline maiuspala kõikidele filmigurmaanidele – "Shawshanki lunastus“! Film oli omal ajal nomineeritud koguni seitsmele Oscarile ning suurtele filmisõpradele teada tuntud ülemaailmses filmide andmebaasis IMDB on film hinnatud läbi aegade parimaks filmiks!. Just seetõttu soovitame filmi vaadata, kui te mingil kummalisel põhjusel seda näinud ei ole. Ja uuesti üle vaadata neil, kes seda juba näinud on, sest see on sama hea ka mitmendat korda vaadates! Film põhineb Stephen Kingi romaanil ja tegu on vangladraamaga, kus edukas pankur Andy mõistetakse eluks ajaks vangi, kuid ka kõige täbaramas olukorras leidub alati lootuskiir! Peaosades Morgan Freeman ja Tim Robbins. Mõnusat vaatamist!

4. "Litsid"

Viimasel ajal lööb maailmas laineid meie oma kodumaine seriaal "Litsid“. Kui teil pole see veel nähtud, siis nüüd on viimane aeg see meie Seriaalimaailmast üles otsida ja kogu esimene hooaeg korraga ära vaadata. Tegu on Mart Sanderi poolt kirjutatud romaani ainetel tehtud teleseriaaliga, mis heidab valgust Eesti pöördelistele aastatele 1939-1940. Sari räägib kõrgema klassi meesteklubist, kust käib läbi kogu toonane poliitiline eliit ning selle neiudest, kes pääsevad vaenlasele lähemale kui keegi teine.


Kui oled TVPlay Premium kasutaja


1. "Sõjakoerad“ ("War Dogs", 2016)

Kuldgloobuse nominent!

"Sõjakoerad" jutustab kahest varastes kahekümnendates sõbrast (Hill ja Teller), kes elavad Iraagi sõja ajal Miami Beachis ja kasutavad ära vähetuntud valitsuse algatust, mis lubab väikeettevõtetel osaleda USA sõjalepingute pakkumistel. Nad alustavad väikselt, kuid ajavad peagi kokku suuri rahasid ja elavad laia elu. Paar satub aga liiga sügavasse vette, kui nad saavad endale 300 miljonit dollarit väärt lepingu relvastada Afganistani sõjaväge. See tehing viib nad kokku nii mõnegi väga kahtlase tegelasega, kellest üks suurimaid on USA valitsus ise.

Osatäitjad: Miles Teller, Jonah Hill, Ana de Armas, Bradley Cooper

Režissöör: Todd Phillips

2. "Monumendimehed“ ("Monuments Men", 2014)

Põhineb tõestisündinud lool, mille keskmes on teadaolevalt suurim aardejaht inimkonna ajaloos. Nimelt pannakse Teise maailmasõja lõppjärgus kokku üsnagi eriskummaline rühm, mis ei koosne sedapuhku eriväljaõppega dessantväelastest, vaid hoopiski kunstiajaloolastest ja muuseumidirektoritest ja kuraatoritest, kellele Ameerika Ühendriikide president usaldab vägagi vastutusrikka ülesande: minna Saksamaale, et leida Hitleri käsul röövitud hindamatud kunstiteosed ning tagastada need nende õigusjärgsetele omanikele. Tegemist on pealtnäha ilmvõimatu missiooniga, sest tagaotsitavad šedöövrid paiknevad sügaval vaenlase tagalas ning Kolmanda Reichi viimetel päevadel võib taganevale saksa armeele iga hetk saabuda käsk taiesed hävitada. Kuidas tulevad selle ülesandega toime mehed, kes on rohkem tuttavad Michelangelo töödega, kui granaatide ja kuulipildujatega? Kartmatud "monumendimehed" leiavad end keset sõjamöllu ning riskivad eluga, et päästa inimkonna suurimaid kultuuriväärtusi.

Osatäitjad: George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman, Cate Blanchett, Hugh Bonneville, Jean Dujardin

Režissöör: George Clooney

3. "Raev" ("Fury", 2014)

1945. a aprill. Kui liitlasväed on Euroopa sõjatandril viimasel pealetungil, juhatab sõjas karastunud USA seersant Wardaddy vaenlase tagalas surmaval missioonil oma Shermani tanki ja viieliikmelist meeskonda. Väheste meeste ja relvadega, lisaks ka ühe rühma surutud kollanokast sõduriga, on Wardaddy ja ta meeste kangelaslik plaan Natsi-Saksamaa südant rünnata pea ilmvõimatu.

Osatäitjad: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña, Jon Bernthal, Xavier Samuel

Režissöör: David Ayer

4. "Tema ja temake“ ("Mr & Mrs Adelman", 2017)

Kes aimas et põgusast baaritutvusest areneb suhe, mis kestab tervelt 45 aastat? Mees on kirjanik ja naine kirjanduskriitik, nende maailma kuuluvad Joyce ja Dostojevski, taustaks Pariisi tänavad.

Osatäitjad: Doria Tillier, Nicolas Bedos

Režissöör: Nicolas Bedos

5. "Kaaperdatud“ ("Altitude", 2017)

FBI agendile Gretchen Blair’ile (Denise Richards) tehakse Washingtoni lennul tavatu pakkumine. Tema kõrvalistuja ütleb, et peagi nende lennuk kaaperdatakse ning lubab naisele maksta 75 miljonit dollarit, kui too suudab mehe elusalt tagasi maa peale toimetada. Kui professionaalsete varaste jõuk lennuki üle kontrolli haarab, taipab agent Blair, et mehel oli tõsi taga. Samal ajal kui läbimõeldud plaaniga kurjategijad lennukit segi pööravad, peab naine võitlema kaasreisijate elude eest!

Osatäitjad: Dolph Lundgren, Denise Richards

Režissöör: Alex Merkin


Kui oled Telia kasutaja


1. "Asepresident" ("Veep“)

Seriaali kõik hooajad on saadaval Telia HBO keskkonnas.

2. "Elu Hammaratastel“

3. "Silver Lake: Los Angelese müsteerium“ ("Under the Silver Lake“)

4. "Esikandidaat“ ("The Front Runner“)

5. Pähklipureja ja neli kuningriiki“ ("The Nutcracker and the Four Realms“)


Kui oled Netflixi kasutaja


1. "Superbad"

2. "The Mummy"

3. "The OA" - 2. hooaeg

4. "Get Out"

5. "The Dirt"


Kui oled Amazon Video Prime kasutaja

1. "True Grit"

2. "Jaws"

3. "Heat"

4. "In Time"

5. "King Kong"