1. Ideest tuua märuliklassikud Sylvester Stallone ja Arnold Schwarzenegger koos ekraanile hakati rääkima juba 1980. aastate keskpaigas. Pakuti välja stsenaariumeid ning isegi hakati mõnda kirjutama, näiteks üks neist oli 1997. aasta film “Kahe/Võitlus” ("Face/Off"), kus mehed pidid mängima vihavaenlasi, ent rollid läksid lõpuks John Travoltale ja Nicolas Cage’le. Schwarzeneggeri sõnul tema ja Stallone’i töögraafikud kohe mitte ei klappinud. Küll tegi Schwarzenegger 2010. aastal kubernerina pisirolli Stallone’i filmis “Palgasõdurid” ning oli ekraanil tagasi 2012. aastal selle järjes “Palgasõdurid 2”, kuid peaosades pole neid koos enne “Põgenemisplaani” varem nähtud.

“Põgenemisplaan”

2. Filmi režissööri Mikael Håfströmi sõnul võeti 90% “Põgenemisplaanist” üles ühes New Orleansis asuvas tühjas hoones, mida NASA varem kasutas kosmoselaevade ehitamiseks. Tänaval filmides sattus kogemata võtteplatsile suur hulk kokkutulekul osalenuid vormides sõjaväelasi, kellega koos Stallone meelsasti fotodel poseeris.

3. Arnold Schwarzeneggeri kehastatud peategelase Rottmayeri saksakeelsed tsitaadid on pärit saksa filosoofi Friedrich Nietzsche raamatust “Lõbus teadus”. Teravmeelsed on märkinud, et see on ainus film, kus märulistaar räägib aktsendivabalt, kuna kasutab oma emakeelt. Sellegipoolest asendati Saksamaal linastunud filmiversioonis tema hääl Ralph Schicha omaga, kes lisas nalja mõttes kõnele veidi austria aktsenti. Tavaliselt on aga Schwarzeneggeri kõnedublant Saksamaal Thomas Danneberg, keda seekord ei saanud kasutada, kuna ta andis filmi tõlkes juba hääle teisele peategelasele, keda kehastas Sylvester Stallone.

4. Schwarzenegger kutsub Jim Caviezeli kehastatud vanglaülem Hobbesi filmis saatanaks, mis on naljakas seetõttu, et filmis “Kristuse kannatused” oli Caviezelil peaosa. Hobbesi liblikate kogumishuvi on viide 1973. aasta filmile “Papillon”, kus süüdimõistetu püüab korduvalt põgeneda Kuradi saarel asuvast vanglast. “Papillon” ongi prantsuse keeles liblikas.

“Põgenemisplaan”

5. Üks filmi stsenaristidest on tiitrites kui Arnell Jesko, mis on anagramm reaalse kaaskirjutaja Jason Kelleri nimest.

6. Stallone mängis viimasel võttepäeval stseeni, kus tema merepinnale tõusnud tegelaskuju Ray Breslin viipab helikopterile. Paraku oli mees eelmisel päeval ära tõmmanud oma parema käe biitsepsi ning nii pidigi ta kopterile lehvitama ja hiljem ka köisredelit pidi üles pardale ronima üksnes vasaku käe abil.

7. Breslini ja Rottmayeri põgenemise järel tööle hakanud vangla häirekell on sama, mida saab kuulda klassikaks kujunenud 1982. aasta ulmeõudukas “Võõrkeha” ("The Thing").