Daniel Craig on olnud James Bond juba 2008. aastast saadik ning selle aja jooksul oleme teda näinud neljas filmis ning järgmisel aastal astub ta võibolla üles omas viimases Bondi-filmis.

Craig on Bondi rolli jaoks päris mitmeid trikke ise teinud. Ta on ise kihutanud autodega tempokates tagajamisstseenides, hüpanud kraanade otsast ja viskunud liikuva rongi peale.

Craig pole enam ka noor. 51-aastasele näitlejale on tehtud õlaoperatsioon, ta on murdnud mitmeid luid ja kaotanud väikese osa oma pöidlast. Järgmise Bondi-filmi juures on ta lubanud, et ei hakka enam liigselt trikkide sooritamisega pingutama ja kes saakski talle seda pahaks panna?


Jolie oli vanasti rohkem tuntud kui märulistaar. Ta osales kahes Lara Crofti filmis ning ka 2007. aasta märulis "Wanted", mille võtetel oli tema just see, kes rippus liikuva auto küljes

2010. aasta spioonifilmi "Salt" jaoks tegi Jolie samuti oma trikid ise: ta hüppas päriselt liikuva auto katusele, asus päriselt käsitsivõitlusse ning ronis ise kõrghoonete katustel. Alati oleks võinud kasutada kaskadööri abi, aga Jolie tahtis realismi huvides trikke ise teha.

"Salt" tõi kaasa ka vigastuse. Kummalisel kombel osutus üks lihtsamaid trikke kõige ohtlikumaks. Ühe viimase võitlusstseeni ajal pidi naine veerema põrandal, et siis relv haarata ja tulistada, aga ta veeres nii palju, et lõi oma oma vastu seina ära, mis jättis talle näole ka püsiva haava.


Statham on sünonüümne adrenaliini pumpavate märulifilmidega, aga kas ta on lihtsalt hea näitleja või teeb ka oma trikke ise? Jah, teeb! Päris karjääri alguses tegi Statham kõik oma trikid ise, mis tähendas, et palju režissöörid, kes ei tahtnud kasutada arvutiefektide abi, pöördusid alati tema poole, sest Statham suutis näidelda ja sooritada ise ka kõik trikid.

"Transporteri" ja "Cranki" seeriates võis olla palju näiliselt eluohtlikke trikke, aga "The Expendables 3" oleks peaaegu talle saatuslik olnud, sest võtte ajal sõitis näitleja suure veoautoga sadamakailt merre, kuigi auto pidi ikkagi enne peatuma. Seda ei juhtunud ning auto põrutas edasi. Õnneks jäi näitleja terveks ja ujus kaldale.


Harrison Ford on oma väga pika karjääri jooksul kõike teinud ja selle alla kuuluvad ka trikid, mida tavalised teevad ikkagi kaskadöörid. Vanasti räägiti kogu aeg, kuidas ta tegi esimestes "Indiana Jonesi" filmides oma trikid ise ja see oli tõesti hämmastav, sest väga palju tänapäevased näitlejad pole nõus liikuva auto küljes ronima ja veel vähem selle küljes rippuma nii et pool keha lohistatakse vastu maad.

Ford on rippunud helikopteri küljes, hüpanud liikuva rongi eest ära, jooksnud hiiglaslike kivide eest, sõitnud autoga vastu bussi ning muidugi lasknud end lohistada liikuva auto järel. Isegi 2008. aasta filmis "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull" tegi ta paljud oma trikid ise, kuigi oli siis juba 60ndates eluaastates.


Jackie Chan on oma kuulsusrikka karjääri jooksul talunud mitmeid vigastusi, sest teeb enamjaolt oma trikke ise ning on aja jooksul omandanud ka suhteliselt paksu naha. Tõenäoliselt pole enam midagi, mida ta poleks võtetel näinud.

Näiteks vigastas ta end 1987. aasta filmi "Armour of God" võtetel väga tõsiselt. Nimelt pidi Chan stseeni ajal hüppama kõrgelt puu külge ja kuigi esimene katse möödus õnnestunult, siis järgmise duubli ajal juhtus iga näitleja õudusunenägu: ta kukkus üle 6 meetri kõrguselt pea ees vastu maad.

Tulemuseks oli koljumõra ning üks lahtine tükk tungis isegi ajju. Õnneks ei juhtunud nüüdse vanameistriga mitte midagi ning õnnetusest jäi näitlejale meenutuseks ainult väike auk, mida katab plastiktoru.

Ta on oma karjääri jooksul murdnud sõrmed, nina, pahkluu, sabakondi, puusa, nihestanud õlad, saanud mitu ajupõrutust ja selgroo vigastust.