Palee avaldas Cambridge'i ja Sussexi hertsogi ja hertsoginnade Twitteri kontodel teadaande, mis järgneb viimastel kuudel enamasti just Sussexi hertsoginna Meghan Markle'i vastu suunatud brutaalsetele rünnakutele veebimaailmas.

Kuigi palee üritab tavaliselt jääda sellistes küsimustes erapooletuks, toovad Kensingtoni palee ja Clarence'i maja poolt paika pandud reeglid välja selle, kui oluline on, et nende kõigis sotsiaalmeedia kanalites oleks "ohutu keskkond".

Selleks, et kuningliku perekonna liikmetel oleks võimalik ka online maailmas luua kommuuni, kus ka nemad saaksid vabalt erinevaid teemasid kommenteerida ja omalt poolt maailmas toimuvale kaasa aitada, palubki palee inimestelt viisakat käitumist, rohkem hoolivust ja austust (uskumatu, et sellist asja üldse paluma peab, või mis?).

Ja veelgi täpsemalt, uued reeglid nõuavad, et kuningliku perekonnaga seotud kommentaarid ei tohi olla ühtegi inimest solvavad, valelikud, ründavad, ropud, ähvardavad, teotavad, vihkavad, sütitavad ega õhutama inimesi seksuaalsusele või vägivallale. Lisaks ei tohi nad olla diskrimineerivad ei rassiliselt, seksuaalselt, usuliselt, rahvuselt, seksuaalselt orientatsioonilt, vanuse põhjal ega mõne puude suhtes.

Eriti lahe on aga see, et Kensingtoni palee kinnitab, et iga inimene, kes otsustab neist reeglitest üle astuda, saab tundma ka tagajärgi. Lisaks sellele, et igasugused kommentaarid kustutatakse ja nende kirjutajad blokeeritakse, saadetakse see info ka politseile uurimiseks.

Kuigi on kurb, et palee peab üldse sellise sammu asutma, oli samas ka viimane aeg, et perekonnaliikmete kiusamist tõsiselt võtma hakataks. Meie aplodeerime!